Bramboračka s kroupami

11.10 2014|Polévky
Bramboračka s kroupami

Ječné kroupy nemohly ve spižírnách našich babiček chybět. Babičky je přidávaly do všeho možného, hlavně pak do polévek. Vyzkoušejte je v bramborové polévce.

Ingredience na bramboračku s kroupami:

  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 3 brambory
  • 2 vrchovaté lžíce krup
  • sůl
  • majoránka
  • bujón
  • zelená petrželka

Příprava bramboračky s kroupami:


1. Osmahneme cibulku na másle, přidáme kroupy a za stálého míchání společně osmažíme dozlatova. Zalijeme asi litrem vody a vaříme.

2. Až jsou kroupy skoro měkké (asi za 20 minut) přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a vaříme do změknutí brambor.

3. Před koncem varu přidáme špetku majoránky a lžičku vegety. Krátce povaříme, odstavíme z plotny a vmícháme posekanou petrželovou nať.

Autor: Katka

Bramboračka s kroupami. Ječné kroupy nemohly ve spižírnách našich babiček chybět. Babičky je přidávaly do všeho možného, hlavně pak do polévek. Vyzkoušejte je v bramborové polévce.
Nejlepší recept

 327 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ