Frankfurtská polévka
Krůtí vývar s brokolicí
Krémová polévka z červené řepy s parmazánem
Žampionová polévka s brambory
Houbová polévka se smetanou
Pikantní klobásová polévka
Špenátová polévka se smetanou
Zeleninová polévka s jáhlami
Jednoduchá bramborová polévka
Krůtí vývar s brokolicí
Krémová polévka z červené řepy s parmazánem
Žampionová polévka s brambory
Houbová polévka se smetanou
Pikantní klobásová polévka
Špenátová polévka se smetanou
Zeleninová polévka s jáhlami
Jednoduchá bramborová polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka s párkem a bramborem je klasika, která na české stoly rozhodně patří. Sytou polévku můžete podávat samostatně nebo s chlebem.
Ingredience na frankfurtskou polévku:
- 3-4 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžičky sladké mleté papriky
- 1 kostka masoxu
- sůl
- mletý pepř
- 100 g frankfurtských párků
- 1 menší brambora
- trochu mléka (cca 60 ml)
- majoránka
Příprava frankfurtské polévky:
1. V hrnci zahřejeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Zasypeme moukou a za stálého míchání upražíme jíšku. Odstavíme a vmícháme papriku.
2. Zalijeme studenou vodou (cca 1,2 l) a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme masox, na kostičky pokrájenou bramboru a přivedeme k varu. Pomalu vaříme do změknutí brambor.
3. Až jsou brambory měkké, přidáme na kolečka nakrájené párky, špetku majoránky, mléko a ještě pár minut povaříme.
4. Na talíři můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Autor: Lenka
Frankfurtská polévka s párkem a bramborem je klasika, která na české stoly rozhodně patří. Sytou polévku můžete podávat samostatně nebo s chlebem. Frankfurtská polévka
Nejlepší recept
307
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ