Tvarohová zebra
Jahodová Charlotta
Tvarohové suflé
Tvarohové koláčky
Tvarohové svatební koláčky
Studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
České tiramisu
Jahodová Charlotta
Tvarohové suflé
Tvarohové koláčky
Tvarohové svatební koláčky
Studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
České tiramisu
Tvarohová zebra

Tvarohová zebra je moučník, který si zamilují všichni ti, kdo mají rádi hutné tvarohové dezerty. Za poměrně nízkou cenu dostanete zákusek pro celou rodinu.
Ingredience na tvarohovou zebru:
Těsto:
- 100 g hery
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 225 g polohrubé mouky
- 1 kg tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 150 ml mléka
- 150 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 60 g gustinu (nebo 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku)
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kakaa
Příprava tvarohové zebry:
1. Nejdříve připravíme těsto. Do misky dáme všechno kromě mouky a ušleháme na hladkou hmotu. Pak vešleháme mouku. Dortovou formu důkladně vymažeme tukem a těsto do ní rukama urovnáme aby mělo trochu zvýšený okraj.
2. V mléce rozmícháme gustin (nebo pudink). Všechny suroviny kromě kakaa dáme do větší mísy, včetně mléka s gustinem a důkladně elektrickým šlehačem vyšleháme do hladké hmoty. Polovinu odlijeme a do jedné zašleháme kakao (je dobré ho přesát).
3. Vezmeme dvě stejné lžíce nebo naběračky. Dobrostřed formy dáme na těsto lžíci (naběračku) světlé hmoty, na ni lžíci (naběračku) tmavé hmoty, a tak pořád dokola do spotřebování surovin. Hmota se bude roztékat do stran a zaplňovat formu. Pokud se jí moc nechce, stačí formou trochu zatřepat.
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 50-60 minut.
Autor: Simona
Moučník tvarohová zebra je ideální pro milovníky tvarohových dezertů. Tvarohová zebra je poměrně levný moučník, se kterým nakrmíte velký počet strávníků
Nejlepší recept
Téma: Levné recepty
327
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ