Tvarohové suflé

14.08 2015|Dezerty

Tvarohové suflé je opravdový kulinářský zážitek. Podáváme jej s horkými jahodami, vanilkovou zmrzlinou a lístkem máty.

Ingredience na tvarohové suflé:

  • 250 g tvarohu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 hrnek jahod
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání

Příprava tvarohového suflé:


1. Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou.

2. Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.

3. Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.

4. Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.

Autor: Zuza

Tvarohové suflé je opravdový kulinářský zážitek. Podáváme jej s horkými jahodami, vanilkovou zmrzlinou a lístkem máty. Tvarohové suflé
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ