Jahodová Charlotta
Tvarohové suflé
Tvarohové koláčky
Tvarohové svatební koláčky
Kakaová roláda s tvarohem
Tvarohová zebra
Studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
Tvarohové suflé
Tvarohové koláčky
Tvarohové svatební koláčky
Kakaová roláda s tvarohem
Tvarohová zebra
Studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
Jahodová Charlotta
Není lehčího a sladšího dezertu než je jahodová Charlotta. Vynikající dezert, kteý kombinuje jahody, šlehačku a tvaroh si oblíbí každý.
Ingredience na jahodovou Charlottu:
- 500 ml mléka
- 500 g jahod
- 30 g práškové želatiny
- 150 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- 500 g tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- vanilkový cukr
- cukrářské piškoty
Příprava jahodové Charlotty:
1. Do trochy mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
2. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme namočenou želatinu a za stálého zahřívání a míchání necháme úplně rozpustit.
3. Mléko s želatinou přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky, cukr a asi dvě třetiny jahod. Mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Rozmixujeme na hladkou hmotu.
4. Větší misku vyložíme potravinářskou fólií. Potřeme ji první vrstvou krému. Poté položíme piškoty a pak opět krém. Takto pokračujeme dokud misku nenaplníme. Poslední budou piškoty. Dáme vychladit do ledničky.
5. Ztuhlý dort vyklopíme, sundáme z něj fólii. Povrch potřeme ozdobně šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a dozdobíme zbytkem jahod.
Autor: div
Jahodová Charlotta je jeden z nejlepších dezertů, které znám. Příprava jahodové charlotty je jednoduchá, rychlá a výsledek rozhodně stojí za to.
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ