Jahodová Charlotta

16.08 2015|Dezerty
Jahodová Charlotta

Není lehčího a sladšího dezertu než je jahodová Charlotta. Vynikající dezert, kteý kombinuje jahody, šlehačku a tvaroh si oblíbí každý.

Ingredience na jahodovou Charlottu:

  • 500 ml mléka
  • 500 g jahod
  • 30 g práškové želatiny
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 500 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr
  • cukrářské piškoty

Příprava jahodové Charlotty:


1. Do trochy mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat.

2. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme namočenou želatinu a za stálého zahřívání a míchání necháme úplně rozpustit.

3. Mléko s želatinou přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky, cukr a asi dvě třetiny jahod. Mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Rozmixujeme na hladkou hmotu.

4. Větší misku vyložíme potravinářskou fólií. Potřeme ji první vrstvou krému. Poté položíme piškoty a pak opět krém. Takto pokračujeme dokud misku nenaplníme. Poslední budou piškoty. Dáme vychladit do ledničky.

5. Ztuhlý dort vyklopíme, sundáme z něj fólii. Povrch potřeme ozdobně šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a dozdobíme zbytkem jahod.

Autor: div

Jahodová Charlotta je jeden z nejlepších dezertů, které znám. Příprava jahodové charlotty je jednoduchá, rychlá a výsledek rozhodně stojí za to.
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ