Jahodová Charlotta

16.08 2015|Dezerty

Není lehčího a sladšího dezertu než je jahodová Charlotta. Vynikající dezert, kteý kombinuje jahody, šlehačku a tvaroh si oblíbí každý.

Ingredience na jahodovou Charlottu:

  • 500 ml mléka
  • 500 g jahod
  • 30 g práškové želatiny
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 500 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr

Příprava jahodové Charlotty:


1. Do trochy mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat.

2. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme namočenou želatinu a za stálého zahřívání a míchání necháme úplně rozpustit.

3. Mléko s želatinou přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky, cukr a asi dvě třetiny jahod. Mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Rozmixujeme na hladkou hmotu.

4. Všechno nalijeme do dotové formy vypláchnuté studenou vodou a dáme ztuhnout do ledničky.

5. Ze ztuhlého dortu odstraníme boční stěnu formy.

6. Povrch potřeme ozdobně šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a dozdobíme zbytkem jahod.

Autor: Lenka

Jahodová Charlotta je jeden z nejlepších dezertů, které znám. Příprava jahodové charlotty je jednoduchá, rychlá a výsledek rozhodně stojí za to.
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ