Tvarohové koláčky

01.07 2014|Dezerty

Tvarohové koláčky patří v České republice k jedněm z nejoblíbenějších moučníků. Koláčky se používají pro speciální příležitosti, jako jsou svatba či různé oslavy.

Ingredience na tvarohové koláčky:

Těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kostka kvasnic
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1/4 l mléka
  • 12 lžiček cukru (krystal)
  • 2 dcl oleje
Náplň:
  • 500 g tvarohu (ne z vaničky, ten je moc řídký)
  • 1 nebo 2 žloutky
  • cukr

Příprava tvarohových koláčků:


1. Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a kvásek.

2. Promícháme a za postupného přidávání mouky zpracujeme pružné hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

3. Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky a klademe na pomoučený vál.

4. Každý kousek zploštíme rukou, položíme na něj trochu náplně a 1 nebo 2 rozinky, zabalíme, zakulatíme, namočíme v rozšlehaném vajíčku a pak v drobence a položíme na plech (vyložený pečícím papírem) drobenkou nahoru. Upečeme dozlatova.

Náplň: Tvaroh smícháme se žloutky a cukrem podle chuti.
Drobenka: klasická z hrubé mouky, cukru a másla nebo hery.

Autor: Sandra

Tvarohové koláčky patří v České republice k jedněm z nejoblíbenějších moučníků. Koláčky se používají pro speciální příležitosti, jako jsou svatba či různé oslavy. Tvarohové koláčky
Nejlepší recept

 316 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ