Tvarohové svatební koláčky
Kakaová roláda s tvarohem
Tvarohové šátečky
Kakaový koláč s tvarohem
Domácí pribináček z tvarohu
Tvarohové koláčky
Tvarohové suflé
Jahodová Charlotta
Tvarohová zebra
Kakaová roláda s tvarohem
Tvarohové šátečky
Kakaový koláč s tvarohem
Domácí pribináček z tvarohu
Tvarohové koláčky
Tvarohové suflé
Jahodová Charlotta
Tvarohová zebra
Tvarohové svatební koláčky
Tvarohové svatební koláčky se hodí na svatbu i na jiné slavnostní příležitosti. Jejich příprava je sice trošku pracnější, ale výsledek stojí zato.
Ingredience na tvarohové svatební koláčky:
- 800 g hladké mouky
- 250 g másla
- 250 g 100% tuku (modrá Lukana)
- 70 g kvasnic
- 30 g cukru
- 4 žloutky
- 250 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- 500 g tvarohu
- 6 lžic cukru
- 2 žloutky
- tuk na vymazání plechu
- kousek másla a trochu rumu na potření
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Příprava tvarohových svatebních koláčků:
1. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl a nastrouhané máslo a tuk (strouháme studené přímo z ledničky). Do mírně teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek.
2. Žloutky rozkvedláme, přilijeme k nim kvásek, promícháme a nalijeme do mísy k mouce a tuku. Vypracujeme hladké těsto a uložíme na chvíli do ledničky. Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky.
3. Těsto po částech odebíráme z ledničky. Rozválíme na pomoučeném válu a rozkrájíme na čtverečky 2 krát 2 cm. Na každý vytlačíme z pytlíku malou hromádku tvarohu.
4. Každý koláček zabalíme, zakulatíme a skládáme je vedle sebe na vymazaný plech. Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě (asi 10 minut při 200°C).
5. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Autor: Táňa
Tvarohové svatební koláčky se hodí na svatbu i na jiné slavnostní příležitosti. Jejich příprava je sice trošku pracnější, ale výsledek stojí zato. Tvarohové svatební koláčky
Nejlepší recept
353
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ