Tvarohové svatební koláčky

07.08 2015|Dezerty

Tvarohové svatební koláčky se hodí na svatbu i na jiné slavnostní příležitosti. Jejich příprava je sice trošku pracnější, ale výsledek stojí zato.

Ingredience na tvarohové svatební koláčky:

  • 800 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 250 g 100% tuku (modrá Lukana)
  • 70 g kvasnic
  • 30 g cukru
  • 4 žloutky
  • 250 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
Nádivka:
  • 500 g tvarohu
  • 6 lžic cukru
  • 2 žloutky
Dále:
  • tuk na vymazání plechu
  • kousek másla a trochu rumu na potření
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

Příprava tvarohových svatebních koláčků:


1. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl a nastrouhané máslo a tuk (strouháme studené přímo z ledničky). Do mírně teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice, necháme vzejít kvásek.

2. Žloutky rozkvedláme, přilijeme k nim kvásek, promícháme a nalijeme do mísy k mouce a tuku. Vypracujeme hladké těsto a uložíme na chvíli do ledničky. Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky.

3. Těsto po částech odebíráme z ledničky. Rozválíme na pomoučeném válu a rozkrájíme na čtverečky 2 krát 2 cm. Na každý vytlačíme z pytlíku malou hromádku tvarohu.

4. Každý koláček zabalíme, zakulatíme a skládáme je vedle sebe na vymazaný plech. Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě (asi 10 minut při 200°C).

5. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Autor: Táňa

Tvarohové svatební koláčky se hodí na svatbu i na jiné slavnostní příležitosti. Jejich příprava je sice trošku pracnější, ale výsledek stojí zato. Tvarohové svatební koláčky
Nejlepší recept

 350 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ