Kakaová roláda s tvarohem

22.02 2017|Dezerty
Kakaová roláda s tvarohem

Kakaová roláda s tvarohem politá mléčnou čokoládou je stoprocentně zákusek, který rychle zmizí z každého stolu. Příprava kakaové rolády s tvarohovým krémem je navíc rychlá a jednoduchá.

Ingredience na kakaovou roládu s tvarohem:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 10 g ( 1 lžíce ) kakaa
  • 1 lžíce oleje
Náplň:
  • 200 ml mléka
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 lžíce mletého cukru
  • asi 50 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 4 plátky želatiny
  • mandarinkový kompot
  • mléčnou čokoládu na polití

Příprava kakaové rolády s tvarohem:


1. Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a ušleháme hodně do tuha. Snížíme obrátky šlehače na minimum a jeden po druhém zašleháme žloutky.

2. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Rozetřeme na papír na pečení a rychle upečeme ( 10 minut při 200°C ).

3. Po upečení překlopíme na čistý papír na pečení, spodní papír sloupneme a položíme zpátky a celé to srolujeme i s oběma papíry. Necháme vychladnout.

4. Po vychladnutí rozmotáme, natřeme náplní, poklademe okapanými mandarinkami ( nebo jiným ovocem ) a srolujeme. Povrch libovolně ozdobíme nebo jen pocukrujeme.

5. Příprava tvarohové náplně: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něho zašleháme tvaroh a změklé máslo, případně podle chuti dosladíme. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, vymačkáme, dáme do kastrolku a za stálého míchání zahříváme do úplného rozpuštění. Do rozpuštěné želatiny postupně po částech vmícháme tvarohovou hmotu a důkladně promícháme.

Autor: Mak

Kakaová roláda s tvarohem je dezertem, který si zamiluje každý. Roláda s tvarohovým krémem je jednoduchá a rychlá na přípravu. Kakaová roláda s tvarohem
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ