České tiramisu
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Studený tvarohový dort s jahodami
Tvarohová zebra
Dort Malakov
Jahodové tiramisu
Tiramisu po česku
Panna cotta s malinovou omáčkou
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Studený tvarohový dort s jahodami
Tvarohová zebra
Dort Malakov
Jahodové tiramisu
Tiramisu po česku
Panna cotta s malinovou omáčkou
České tiramisu
Italské tiramisu zná určitě každý. Dnes tady máme jeho českou verzi. České tiramisu se od italského liší pouze v surovinách.
Ingredience na české tiramisu:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 kelímky pomazánkového másla
- 160 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- dětské piškoty
- šálek uvařené kávy
- likér amaretto
- kakaový prášek
Příprava českého tiramisu:
1. Uvařte šálek kávy a přidejte do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
2. Do mísy nalijte smetanu, přisypte cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký jemný krém.
3. Formu na tiramisu vyložte potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvěte část krému a uhlaďte.
4. Piškoty po jednom namáčtev ochucené kávě a skládejte na krém. Přikryjte další vrstvou krému a postup opakujte, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
5. Formu přetáhněte folií a uložte na 24 hodin do ledničky.
Autor: Lily
České tiramisu. Italské tiramisu zná určitě každý. Dnes tady máme jeho českou verzi. České tiramisu se od italského liší pouze v surovinách.
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ