České tiramisu

12.07 2015|Dezerty
České tiramisu

Italské tiramisu zná určitě každý. Dnes tady máme jeho českou verzi. České tiramisu se od italského liší pouze v surovinách.

Ingredience na české tiramisu:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 160 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • dětské piškoty
  • šálek uvařené kávy
  • likér amaretto
  • kakaový prášek


Příprava českého tiramisu:


1. Uvařte šálek kávy a přidejte do ní několik lžic amaretta (podle chuti).

2. Do mísy nalijte smetanu, přisypte cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký jemný krém.

3. Formu na tiramisu vyložte potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvěte část krému a uhlaďte.

4. Piškoty po jednom namáčtev ochucené kávě a skládejte na krém. Přikryjte další vrstvou krému a postup opakujte, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

5. Formu přetáhněte folií a uložte na 24 hodin do ledničky.

Autor: Lily

České tiramisu. Italské tiramisu zná určitě každý. Dnes tady máme jeho českou verzi. České tiramisu se od italského liší pouze v surovinách.
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ