Dort Malakov

22.08 2015|Dezerty
Dort Malakov

Kdo má rád nepečené dezerty, určitě si zamiluje dort Malakov. Piškotový dort s krémem, ovocem a šlehačkou je opravdová mňamka.

Ingredience na dort Malakov:

Krém:
  • 100 g ztuženého tuku
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vrchovaté lžičky krystalového cukru
  • 100 g mletých ořechů (mandlí)
Dále:
  • dětské kulaté piškoty (cca 2 sáčky)
  • kompotované broskve
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr

Příprava dortu Malakov:


1. Cukr za stálého míchání zahříváme až zkaramelizuje (jen na světlehnědo). Zalijeme ho mlékem (pozor, z hrnce se vyvalí horká pára) a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Těsně před začátkem varu mléka odstavíme, v případě potřeby ještě chvíli mícháme. Až je cukr rozpuštěný, přidáme máslo a na kousky pokrájený tuk.

2. Vše přelijeme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme vanilkový cukr a žloutek a ještě chvíli mixujeme. Pak přelijeme do misky a po zchladnutí uložíme do druhého dne do ledničky (minimálně osm hodin).

3. Směs v misce ušleháme jako šlehačku do hustého nadýchaného krému a vmícháme ořechy (mandle).
Na dno formy naskládáme piškoty, navlhčíme je (kompotovou šťávou, mlékem, rumem, kávou, ...) a potřeme vrstvou krému.

4. Na krém narovnáme pokrájené broskve, lehce je zatlačíme do krému a pokračujeme další vrstvou piškotů. Vrstvy opakujeme do vypotřebování krému, poslední vrstva jsou piškoty. Celý dort dáme ztuhnout do ledničky. Druhý den ušleháme smetanu, potřeme jí celý dort a libovolně dozdobíme.

Autor: Majka

Dort Malakov je jednoduchý nepečený dort, který oceníte vždy, když budete mít chuť na něco lehkého. Piškotový dort Malakov s ovocem a šlehačkou je
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ