Nepečený jahodový dezert

08.08 2015|Dezerty
Nepečený jahodový dezert

Jahody a šlehačka? To nemůže dopadnout špatně. Nepčený jahodový dezert s piškoty je opravdovou mňamkou, kterou v těchto parných dnech rozhodně oceníte.

Ingredience na nepečený jahodový dezert:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 želatinový ztužovač
  • 150 g jahod
  • dětstké piškoty

Příprava nepečeného jahodového dezertu:


1. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Vmícháme rozmačkané jahody. Želatinový ztužovač rozmícháme podle návodu na sáčku ve 100 ml vody (použila jsem jahodovou šťávu) a po částech vmícháme jahodovou šlehačku.

2. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo folií, naplníme hmotou a poklademe piškoty. Přečnívající části alobalu překryjeme přes piškoty, zlehka přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky.

3. Ztuhlé vyklopíme a krájíme na kousky. Na talíři přelijeme rozmačkanými jahodami a ozdobíme pusinkou šlehačky.

Autor: Petra

Nepečený jahodový dezert. Jahody a šlehačka? To nemůže dopadnout špatně. Nepčený jahodový dezert s piškoty je opravdovou mňamkou, kterou v těchto parných dnech rozhodně oceníte.
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ