Jahodové tiramisu

11.11 2018|Dezerty
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu je úžasný nepečený dezert z pomazánkového másla, jahod a šlehačky. Tiramisu se hodí pro každou příležitost, obzvlášť to s jahodami.

Ingredience:

pro 4 osoby
133 kcal na 100 g
30 min.
  • 500 g jahod
  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g moučkového cukru
  • 6 plátků želatiny
  • dětské piškoty

Příprava:


1. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody s cukrem a pomazánkovým máslem rozšleháme. Zvlášť ušleháme šlehačku dotuha.

2. Z plátků želatiny vymačkáme vodu a v kastrolku je za stálého míchání ohříváme dokud se zcela nerozpustí. Pak k nim postupně přidáme asi 5 lžic jahodové hmoty, po každé lžíci dobře promícháme.

3. Pak obsah kastrolku vlijeme do zbylé jahodové hmoty a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

4. Dno dortové formy vyložíme piškotama, nalijeme polovinu růžové hmoty, naskládáme další vstvu piškotů, můžeme poklást kousky jahod a nalijeme zbytek. Povrch uhladíme a v ledničce necháme ztuhnout do druhého dne.

Autor: Mia

Jahodové tiramisu je vynikající sladká tečka za každým dobrým jídlem. Tiramisu z pomazánkového másla, šlehačky a jahod je jednoduché a hned hotové.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ