Jahodové tiramisu
Dort Malakov
České tiramisu
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Tiramisu po česku
Panna cotta s malinovou omáčkou
Nepečený jahodový dezert
Nepečená likérová roláda z Bebe sušenek
Dort Malakov
České tiramisu
Skvělý studený tvarohový dort s jahodami
Nepečený pudinkový dort s jablky
Tiramisu po česku
Panna cotta s malinovou omáčkou
Nepečený jahodový dezert
Nepečená likérová roláda z Bebe sušenek
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu je úžasný nepečený dezert z pomazánkového másla, jahod a šlehačky. Tiramisu se hodí pro každou příležitost, obzvlášť to s jahodami.
Ingredience:
pro 4 osoby
133 kcal na 100 g
30 min.
133 kcal na 100 g
30 min.
- 500 g jahod
- 2 kelímky pomazánkového másla
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g moučkového cukru
- 6 plátků želatiny
- dětské piškoty
Příprava:
1. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody s cukrem a pomazánkovým máslem rozšleháme. Zvlášť ušleháme šlehačku dotuha.
2. Z plátků želatiny vymačkáme vodu a v kastrolku je za stálého míchání ohříváme dokud se zcela nerozpustí. Pak k nim postupně přidáme asi 5 lžic jahodové hmoty, po každé lžíci dobře promícháme.
3. Pak obsah kastrolku vlijeme do zbylé jahodové hmoty a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
4. Dno dortové formy vyložíme piškotama, nalijeme polovinu růžové hmoty, naskládáme další vstvu piškotů, můžeme poklást kousky jahod a nalijeme zbytek. Povrch uhladíme a v ledničce necháme ztuhnout do druhého dne.
Autor: Mia
Jahodové tiramisu je vynikající sladká tečka za každým dobrým jídlem. Tiramisu z pomazánkového másla, šlehačky a jahod je jednoduché a hned hotové.
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ