Panna cotta s malinovou omáčkou

16.08 2015|Dezerty
Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou patří k mým nejoblíbenějším dezertům z italské kuchyně. Lahodné chuti smetany a malinové omáčky nikdy neodolám.

Ingredience na panna cottu s malinovou omáčkou:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 40 g cukru krupice
  • 2 lžičky práškové želatiny
  • 150 g malin
  • 100 ml + 1 lžíce šťávy z černého rybízu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička solamylu

Příprava panna cotty s malinovou omáčkou:


1. Želatinu nasypeme do 2 lžic studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat.

2. Do hrnce nalijeme smetanu a nasypeme cukr.

3. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dužninu a přidáme do smetany.

4. Za stálého míchání zahříváme, do teplé přidáme nabobtnanou želatinu a pořád zahříváme a mícháme do úplného rozpuštění cukru a želatiny. Nevaříme! Těsně než začne smetana vařit odstavíme, počkáme až trochu zchladne a přes sítko rozlijeme do čtyř kelímků nebo skleniček vytřených olejem.

5. Uložíme do ledničky na několik hodin ke ztuhnutí (asi 6 hodin).

6. Do rendlíku nalijeme rybízovou šťávu, přidáme cukr a maliny a přivedeme k varu.

7. Ve lžíci šťávy rozmícháme solamyl a vlijeme k malinám. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, odstavíme a necháme vychladnout.

8. Ztuhlou panna cottu vyklopíme na talířek a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístkem máty nebo meduňky.

Autor: Monika

Panna cotta s malinovou omáčkou je jeden z nejlepších dezertů italské kuchyně. Příprava panna cotty je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek je geniální
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ