Panna cotta s malinovou omáčkou
Tiramisu po česku
Jahodové tiramisu
Dort Malakov
České tiramisu
Nepečený jahodový dezert
Nepečená likérová roláda z Bebe sušenek
Exotická ananasová bábovka s kokosem
Nadýchaný perník z domácí pekárny
Tiramisu po česku
Jahodové tiramisu
Dort Malakov
České tiramisu
Nepečený jahodový dezert
Nepečená likérová roláda z Bebe sušenek
Exotická ananasová bábovka s kokosem
Nadýchaný perník z domácí pekárny
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou patří k mým nejoblíbenějším dezertům z italské kuchyně. Lahodné chuti smetany a malinové omáčky nikdy neodolám.
Ingredience na panna cottu s malinovou omáčkou:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- 40 g cukru krupice
- 2 lžičky práškové želatiny
- 150 g malin
- 100 ml + 1 lžíce šťávy z černého rybízu
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička solamylu
Příprava panna cotty s malinovou omáčkou:
1. Želatinu nasypeme do 2 lžic studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat.
2. Do hrnce nalijeme smetanu a nasypeme cukr.
3. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dužninu a přidáme do smetany.
4. Za stálého míchání zahříváme, do teplé přidáme nabobtnanou želatinu a pořád zahříváme a mícháme do úplného rozpuštění cukru a želatiny. Nevaříme! Těsně než začne smetana vařit odstavíme, počkáme až trochu zchladne a přes sítko rozlijeme do čtyř kelímků nebo skleniček vytřených olejem.
5. Uložíme do ledničky na několik hodin ke ztuhnutí (asi 6 hodin).
6. Do rendlíku nalijeme rybízovou šťávu, přidáme cukr a maliny a přivedeme k varu.
7. Ve lžíci šťávy rozmícháme solamyl a vlijeme k malinám. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, odstavíme a necháme vychladnout.
8. Ztuhlou panna cottu vyklopíme na talířek a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístkem máty nebo meduňky.
Autor: Monika
Panna cotta s malinovou omáčkou je jeden z nejlepších dezertů italské kuchyně. Příprava panna cotty je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek je geniální
Nejlepší recept
308
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ