Hraběnčiny řezy s jablky

13.08 2015|Dezerty
Hraběnčiny řezy s jablky

Hraběnčiny řezy s jablky jsou delikátní zákusek, který si zamilujete na první pohled. Řezy sází na lahodnou kombinaci křehkého korpusu, lehké sněhu a jablek.

Ingredience na hraběnčiny řezy s jablky:

Těsto:
  • 600 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 220 g moučkového cukru
  • 380 g tuku (máslo nebo hera)
  • 5 žloutků
Dále:
  • 800 g jablek
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • skořicový cukr
  • 100 g čokolády
  • 5 bílků
  • 2-3 lžíce moučkového cukru

Příprava jraběnčiných řezů s jablky:


1. Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.

2. Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení.

3. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s pudinkovým práškem. Rovnoměrně naneseme na těsto na plechu.

4. Posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou.

5. Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka.

6. Vytáhneme těsto z mražáku, nahrubo ho nastrouháme a posypeme jím bílkový sníh.

7. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut.

Autor: Mirka

Hraběnčiny řezy s jablky jsou delikátní zákusek, který si zamilujete na první pohled. Řezy sází na lahodnou kombinaci křehkého korpusu, lehké sněhu a jablek. Hraběnčiny řezy s jablky
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ