Pařížské kostky
Hraběnčiny řezy s jablky
Tvarohové řezy s karamelovou polevou na plech
Tvarohovo pudinkové řezy
Kakaové řezy s polevou na plech
Řezy raffaello
Oříškové řezy
Čokoládové brownies na plech
Křehké jablečné řezy s pudinkem
Hraběnčiny řezy s jablky
Tvarohové řezy s karamelovou polevou na plech
Tvarohovo pudinkové řezy
Kakaové řezy s polevou na plech
Řezy raffaello
Oříškové řezy
Čokoládové brownies na plech
Křehké jablečné řezy s pudinkem
Pařížské kostky

Kdo má rád pařížský dort, určitě si zamiluje i pařížské kostky. Sladký čokoládový dezert, posypaný margotkou je zkrátka neodolatelný.
Ingredience na pařížské kostky:
Těsto:
- 440 ml polohrubé mouky
- 220 ml moučkového cukru
- 110 ml oleje
- 220 ml mléka
- 2 - 3 lžíce kakaového prášku
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 400 - 500 ml smetany ke šlehání
- 2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
- 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)
Příprava pařížských kostek:
1. Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit.
2. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!
3. V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
4. Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut).
5. Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.
Autor: Mia
Pařížské kostky jsou obdobou pařížského dortu. Jsou čokoládové, sladké a naprosto neodolatelné. Na pařížské kostky budeme potřebovat
Nejlepší recept
323
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ