Pařížské kostky

02.09 2015|Dezerty

Kdo má rád pařížský dort, určitě si zamiluje i pařížské kostky. Sladký čokoládový dezert, posypaný margotkou je zkrátka neodolatelný.

Ingredience na pařížské kostky:

Těsto:
  • 440 ml polohrubé mouky
  • 220 ml moučkového cukru
  • 110 ml oleje
  • 220 ml mléka
  • 2 - 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
Krém:
  • 400 - 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
Na posypání:
  • 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)

Příprava pařížských kostek:


1. Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit.

2. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!

3. V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.

4. Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut).

5. Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.

Autor: Mia

Pařížské kostky jsou obdobou pařížského dortu. Jsou čokoládové, sladké a naprosto neodolatelné. Na pařížské kostky budeme potřebovat
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ