Sladkokyselý karamelizovaný květák - rychlá a zdravá večeře

27.09 2021|Bezmasá jídla
Sladkokyselý karamelizovaný květák - rychlá a zdravá večeře

Sladkokyselý a lehce pikantní. S dnešním receptem na květák se zavděčíte i těm, kteří tuto nízkokalorickou zeleninu příliš nemusí. Květák restovaný na másle můžete podávat jako přílohu k masu i samostatně jako lehký vegetariánský pokrm. Díky vysokému obsahu vlákniny vás zasytí na dlouhou dobu. Navíc je bohatý na vitamíny C a K, kyselinu listovu, draslík, vápník a hořčík, takže uděláte i něco pro své zdraví.

Ingredience:

  • 2 lžíce másla
  • velký květák rozebraný na malé růžičky
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce balsamikového krému
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli

Příprava:

Květák omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme květák a orestujeme ze všech stran. Přisypeme uzenou papriku, sůl, pepř, chilli a cukr. Cukr necháme chvíli karamelizovat, poté přidáme balsamikový krém, promícháme a restujeme, dokud květák nebude hotový.

Autor: Jad

Receptů z květáku není nikdy dost. Tato výživná zelenina zasytí i doplní vitamíny a minerály. Dnešní recept na sladkokyselý karamelizovaný květák si zamilují i ti, kteří tuto zeleninu příliš nemusí.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ