Ukrajinské vareniky s lesními hříbky ve smetanové omáčce
8 neodolatelných receptů z dýně
Sladkokyselý karamelizovaný květák - rychlá a zdravá večeře
Cuketové palačinky - skvělé k snídani, obědu i večeři
10 skvělých jednoduchých receptů z cukety
Francouzský koláč quiche se žampiony a pórkem
8 neodolatelných receptů z dýně
Sladkokyselý karamelizovaný květák - rychlá a zdravá večeře
Cuketové palačinky - skvělé k snídani, obědu i večeři
10 skvělých jednoduchých receptů z cukety
Francouzský koláč quiche se žampiony a pórkem
Ukrajinské vareniky s lesními hříbky ve smetanové omáčce
Vareniky jsou ukrajinské národní jídlo. Taštičky z jednoduchého těsta se plní různými náplněmi. My si dnes vyzkoušíme náplň z lesních hříbků. Pokud tedy máte zásoby z letošního sběru, určitě neváhejte. Vareniky jsou syté a skvěle se hodí k obědu i k večeři.
Ingredience:
Těsto:
- 0,5 kg hladké mouky
- 0,2 l horké vody
- 2 žloutky
- lžička soli
- 150 g lesních hub (nejlépe pravé hříbky)
- 100 g šalotky
- 1 lžíce sádla
- svazek čerstvé petrželky
- tymián
- sůl
- pepř
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl smetany na vaření
- svazek čerstvé petrželky
- 50 g másla
- sůl
- pepř
Příprava:
Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme z nich hladké a nelepivé těsto. Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme na kousky nakrájené hříbky, tymián, sůl a pepř. Dusíme, dokud hříbky nebudou měkké. V dalším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme víno, smetano na vaření a na kousky nakrájenou petrželku. Lehce svaříme, než se odpaří alkohol z vína. Na závěr osolíme a opepříme. Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Na půlku každého kolečka dáme trochu náplně, přeložíme a okraje přimáčkneme vidličkou. Takto připravené vareniky vkládáme na 5 minut do osolené vroucí vody.Autor: jad
Pokud máte chuť na těstoviny s houbami, pak určitě zkuste ukrajinský recept na vareniky s lesními hříbky a smetanovou omáčkou. Je to opravdová mňamka. Nezapomeňte na dobré bílé víno, které vám je ještě víc zpříjemní.
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ