Francouzský koláč quiche se žampiony a pórkem

10.04 2022|Bezmasá jídla
Francouzský koláč quiche se žampiony a pórkem

Tradiční slaný francouzský koláč quiche (kyš) je perfektní na všechny způsoby. Vyzkoušeli jsme pro vás variantu s žampiony, pórkem a paprikou. A výsledek předčil naše očekávání. Příprava slavného slaného koláče je poměrně jednoduchá, navíc dobře zasytí a vypadá hezky i na stole. Pokud jste ještě nevyzkoušeli, určitě vyzkoušejte.

Ingredience:

  • 100 g pohankové mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 200 g pórku
  • 250 g hub (žampiony, hlíva, hřiby,...)
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • šlehačka
  • 1 lžička kmínu drceného

Příprava:


1. Mouku, máslo, sůl, 1 vejce a 2 lžíce studené vody smícháme a ze směsi uhněteme těsto.

2. Těsto vyválíme na pomoučené desce do tvaru kruhu. Vložíme jej do vymazané kulaté formy a natlačíme ho do ní tak, aby nám vznikla dva centimetry vysoké okraje. Propícháme vidličkou a dáme na půl hodinu do chladu.

3. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, houby a papriku na drobno. Vše osmahneme na olivovém oleji asi 5 minut.

4. Formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme čtvrt hodiny na spodním roštu.

5. Mezitím ve smetaně rozmícháme dvě vajíčka a drcený kmín.

6. Předpečený korpus vytáhneme z trouby, rozmístíme do něj zeleninu, zalijeme smetanovou směsí a pečeme další půl hodinu.

7. Po vytažení z trouby necháme vychladnout a servírujeme.

Autor: jad

Slaný francouzský koláč quiche je skvělý na všechny způsoby. Vyzkoušela jsem recept se žampiony, pórkem a paprikou a nemůžu si jej vynachválit.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ