Těstovinový salát s lilkem a sušenými rajčaty

28.02 2015|Těstoviny

Těstovinový salát s lilkem a sušenými rajčaty je příjemnou obměnou masité kuchyně. Jednoduchý a lehce stravitelný recept je ideální k večeři.

Těstovinový salát pro 4 osoby:

Doba přípravy: do hodiny

Ingredience na těstovinový salát:

  • 400 g těstoviny rigatoni (můžete nahradit penne)
  • 40 g sušených rajčat
  • 300 g lilku
  • 2 šalotky
  • stroužek česneku
  • půlka feferonky
  • 60 g piniových oříšků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 20 lístků bazalky
  • ricotta

Příprava těstovinového salátu:

Sušené rajčata dáme na pět minut do horké vody. Poté vytáhneme a nakrájíme. Lilek nakrájíme na plátky hrubé asi 3 mm. Nakrájejte na drobno šalotku a česnek. Vše jemně osmahněte na olivovém oleji s nasekanou feferonkou. Přidejte na plátky nakrájený lilek. Nenechte pár minut smažit. Poté přidejte nakrájená sušená rajčata. Přidejte naběračku teplé vody a nechte vařit. Na další pánvi opražte piniové oříšky. Směs z lilku vařte dokud nezměkne. Pak přidejte nasekanou bazalku a opražené oříšky. Pak vmíchejte uvařené těstoviny. Posypejte nastrouhanou ricottou. Italský těstovinový salát  můžete podávat studený i teplý.

Autor: Jada

Těstovinový salát s lilkem a sušenými rajčaty. Těstovinový salát s lilkem a sušenými rajčaty je příjemnou obměnou masité kuchyně. Jednoduchý a lehce stravitelný recept je ideální k večeři.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ