Linguine s mořskými plody a šampaňským

28.02 2015|Těstoviny
Linguine s mořskými plody a šampaňským

Lahodné linguine s mořskými plody a šampaňským změní vaší představu o nudných klasických těstoviných. Recept si oblíbí i opravdoví gurmáni.

Linguine s mořskými plody pro 4-6 osob

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut

Ingredience na linguine s mořskými plody:

  • 450 g linguine (ploché špagety)
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 velká cibule (nasekaná na jemno)
  • sůl a pepř
  • 1,2 kg očištěných slávek
  • 2 šálky sladkého vína nebo šampaňského
  • 1/2 šálku nasekané petrželky

Příprava linguine s mořskými plody:

Těstoviny linguine uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Necháme okapat a dáme stranou. Ve velké, hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme utřený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli a velkou špetku pepře. Snížíme teplotu a vaříme za stálého míchání, dokud nebude cibule měkká a transparentní. Následně přidáme mušle a mícháme. Nalijeme šumivé víno . Zakryjeme pánev a vaříme, dokud se slávky neotevřou. Ochutíme solí a pepřem. Do připravené směsi slávek vmícháme těstoviny a nasekanou petrželku a podáváme. Dobrou chuť!

Poznámka:

Když kupujete slávky, je třeba se podívat zda jsou všechny zavřene. Pokud jsou otevřené, můžete na ně zkusit poklepat. Ty, které se zavřou jsou v pořádku. Znamená to, že jsou živé, tudíž i čerstvé. Ty, které zůstanou otevřené jsou špatné. Naopak když slávky uvaříte, jezte jen ty, které se otevřou. Ty, které zůstanou zavřené, jsou špatné.

Autor: Jada
)

Linguine s mořskými plody a šampaňským, Lahodné linguine s mořskými plody a šampaňským změní vaší představu o nudných klasických těstoviných. Recept si oblíbí i opravdoví gurmáni.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ