Linguine s mořskými plody a šampaňským
Řecký těstovinový salát se sýrem Feta
Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty
Špagety s tuňákem - Spaghetti al tonno
Těstovinový salát s lilkem a sušenými rajčaty
Špagety se salsou z pečené papriky
Řecký těstovinový salát se sýrem Feta
Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty
Špagety s tuňákem - Spaghetti al tonno
Těstovinový salát s lilkem a sušenými rajčaty
Špagety se salsou z pečené papriky
Linguine s mořskými plody a šampaňským

Lahodné linguine s mořskými plody a šampaňským změní vaší představu o nudných klasických těstoviných. Recept si oblíbí i opravdoví gurmáni.
Linguine s mořskými plody pro 4-6 osob
Doba přípravy: 10 minutDoba vaření: 20 minut
Ingredience na linguine s mořskými plody:
- 450 g linguine (ploché špagety)
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 velká cibule (nasekaná na jemno)
- sůl a pepř
- 1,2 kg očištěných slávek
- 2 šálky sladkého vína nebo šampaňského
- 1/2 šálku nasekané petrželky
Příprava linguine s mořskými plody:
Těstoviny linguine uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Necháme okapat a dáme stranou. Ve velké, hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme utřený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli a velkou špetku pepře. Snížíme teplotu a vaříme za stálého míchání, dokud nebude cibule měkká a transparentní. Následně přidáme mušle a mícháme. Nalijeme šumivé víno . Zakryjeme pánev a vaříme, dokud se slávky neotevřou. Ochutíme solí a pepřem. Do připravené směsi slávek vmícháme těstoviny a nasekanou petrželku a podáváme. Dobrou chuť!Poznámka:
Když kupujete slávky, je třeba se podívat zda jsou všechny zavřene. Pokud jsou otevřené, můžete na ně zkusit poklepat. Ty, které se zavřou jsou v pořádku. Znamená to, že jsou živé, tudíž i čerstvé. Ty, které zůstanou otevřené jsou špatné. Naopak když slávky uvaříte, jezte jen ty, které se otevřou. Ty, které zůstanou zavřené, jsou špatné.Autor: Jada
)
Linguine s mořskými plody a šampaňským, Lahodné linguine s mořskými plody a šampaňským změní vaší představu o nudných klasických těstoviných. Recept si oblíbí i opravdoví gurmáni.
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ