Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty

28.02 2015|Těstoviny
Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty

Spaghetti al pomodoro neboli špagety s rajčaty a bazalkou jsou italskou klasikou, která položila základ celé italské kuchyni. Jednodušší recept na těstoviny snad už neexistuje.

Spaghetti al pomodoro pro 4 osoby

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience na spaghetti al pomodori:

  • 400 gramů špaget
  • 6 větších zralých rajčat
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Příprava spaghetti al pomodoro:

V hrnci uvaříme vodu. Jakmile začne vřít, osolíme. Vložíme špagety a vaříme podle doby uvedené na obalu. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a osmažíme ji do zlata na olivovém oleji. Pak přidáme nakrájena rajčata. Omáčku necháme na pánvi zhruba 10 minut. Rajčata by se měla rozvařit, ale zároveň by tam měly zůstat kousky. Osolíme a opepříme. Na závěr přidáme trochu čerstvé bazalky. Poté do pánve s omáčkou přidáme špagety. Dobře promícháme a můžeme podávat. Nezapomeňte spaghetti al pomodoro posypat parmezánem. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Spaghetti al pomodoro neboli špagety s rajčaty a bazalkou jsou italskou klasikou, která položila základ celé italské kuchyni. Spaghetti al pomodoro - špagety s rajčaty
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ