Šafránové brambory

01.09 2015|Přílohy

Šafránové brambory jsou jednoduchým receptem na přílohu. Šafránové brambory jsou skvělé k masu i samostatně.

Ingredience na šafránové brambory:

  • 1 kg brambor
  • 1 lžička mletého šafránu
  • olivový olej
  • sůl

Příprava šafránových brambory:


1. Brambory oloupeme a rozkrojíme na poloviny (pokud jsou velké, tak na čtvrtiny).

2. Nakrájené brambory vložíme do hrnce, osolíme a posypeme polovinou šafránu. Zalijeme vařící vodou, přivedeme co nejrychleji k varu a vaříme 7 minut.

3. Pak z brambor slijeme vodu a na dvě minuty je přikryjeme pokličkou. Pak hrncem několikrát zatřeseme (okraje brambor se roztřepí).

4. Mezitím zahřejeme troubu na 220°C a vložíme do ní plech, na který jsme nalili tenkou souvislou vrstvu oleje.

5. Zbytek šafránu rozetřeme s trochou oleje.

6. Až je olej na plechu rozpálený, nasypeme na něj brambory. Potřeme je šafránovým olejem a vložíme do trouby (na horní rošt) na 40 minut.

Autor: Mia

Šafránové brambory jsou jednoduchým receptem na přílohu. Šafránové brambory jsou skvělé k masu i samostatně. Šafránové brambory
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ