Šafránové brambory
Indické placky
Cizrnová kaše
Hrachová kaše - nejlepší recept
Pečená řepa s česnekem a cibulí
Kuskus s cizrnou
Italský bílý chléb
Domácí celozrnný chleba
Celozrnný pšeničný chleba
Indické placky
Cizrnová kaše
Hrachová kaše - nejlepší recept
Pečená řepa s česnekem a cibulí
Kuskus s cizrnou
Italský bílý chléb
Domácí celozrnný chleba
Celozrnný pšeničný chleba
Šafránové brambory

Šafránové brambory jsou jednoduchým receptem na přílohu. Šafránové brambory jsou skvělé k masu i samostatně.
Ingredience na šafránové brambory:
- 1 kg brambor
- 1 lžička mletého šafránu
- olivový olej
- sůl
Příprava šafránových brambory:
1. Brambory oloupeme a rozkrojíme na poloviny (pokud jsou velké, tak na čtvrtiny).
2. Nakrájené brambory vložíme do hrnce, osolíme a posypeme polovinou šafránu. Zalijeme vařící vodou, přivedeme co nejrychleji k varu a vaříme 7 minut.
3. Pak z brambor slijeme vodu a na dvě minuty je přikryjeme pokličkou. Pak hrncem několikrát zatřeseme (okraje brambor se roztřepí).
4. Mezitím zahřejeme troubu na 220°C a vložíme do ní plech, na který jsme nalili tenkou souvislou vrstvu oleje.
5. Zbytek šafránu rozetřeme s trochou oleje.
6. Až je olej na plechu rozpálený, nasypeme na něj brambory. Potřeme je šafránovým olejem a vložíme do trouby (na horní rošt) na 40 minut.
Autor: Mia
Šafránové brambory jsou jednoduchým receptem na přílohu. Šafránové brambory jsou skvělé k masu i samostatně. Šafránové brambory
Nejlepší recept
331
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ