Hrachová kaše - nejlepší recept

11.08 2015|Přílohy
Hrachová kaše - nejlepší recept

Hrachova kaše je skvělou přílohou k uzenému masu i rybě. Hrachová kaše je jednoduchá a rychlá na přípravu.

Ingredience na hrachovou kaši:

  • 400 g suchého hrachu (žlutý nebo zelený)
  • 3 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 1-2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej nebo sádlo
  • 5 stroužků česneku
  • sůl

Příprava hrachové kaše:


1. Hrách přebereme, propereme a necháme zalitý vodou stát přes noc.

2. Druhý den přidáme do hrnce bobkový list, nové koření a uvaříme hrách doměkka.

3. Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přisypeme mouku a usmažíme růžovou cibulovou jíšku.

4. Z hrnce vybereme koření, okořeníme pepřem a majoránkou, osolíme, přidáme jíšku, promícháme a všechno společně ještě asi 10 minut povaříme. Hustotu můžeme upravit podle potřeby přilitím horké vody nebo vývaru. Do hotové kaše vmícháme rozmačkaný česnek.

5. Podáváme s uzeným masem nebo uzeninou a krajíčkem čerstvého chleba.

Autor: Lea

Hrachova kaše je skvělou přílohou k uzenému masu nebo jiné uzenině. Hrachová kaše je jednoduchá a rychlá na přípravu. Hrachová kaše
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ralda|16.06 2021 11:34
Místo jíšky zahuštuji bramborem
Odpovědět
 1