Hrachová kaše - nejlepší recept
Pečená řepa s česnekem a cibulí
Těsto na bramborové knedlíky
Hrnkový houskový knedlík
Bramborovo houskové knedlíčky
Cizrnová kaše
Indické placky
Šafránové brambory
Kuskus s cizrnou
Pečená řepa s česnekem a cibulí
Těsto na bramborové knedlíky
Hrnkový houskový knedlík
Bramborovo houskové knedlíčky
Cizrnová kaše
Indické placky
Šafránové brambory
Kuskus s cizrnou
Hrachová kaše - nejlepší recept
Hrachova kaše je skvělou přílohou k uzenému masu i rybě. Hrachová kaše je jednoduchá a rychlá na přípravu.
Ingredience na hrachovou kaši:
- 400 g suchého hrachu (žlutý nebo zelený)
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- mletý pepř
- majoránka
- 1-2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- olej nebo sádlo
- 5 stroužků česneku
- sůl
Příprava hrachové kaše:
1. Hrách přebereme, propereme a necháme zalitý vodou stát přes noc.
2. Druhý den přidáme do hrnce bobkový list, nové koření a uvaříme hrách doměkka.
3. Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přisypeme mouku a usmažíme růžovou cibulovou jíšku.
4. Z hrnce vybereme koření, okořeníme pepřem a majoránkou, osolíme, přidáme jíšku, promícháme a všechno společně ještě asi 10 minut povaříme. Hustotu můžeme upravit podle potřeby přilitím horké vody nebo vývaru. Do hotové kaše vmícháme rozmačkaný česnek.
5. Podáváme s uzeným masem nebo uzeninou a krajíčkem čerstvého chleba.
Autor: Lea
Hrachova kaše je skvělou přílohou k uzenému masu nebo jiné uzenině. Hrachová kaše je jednoduchá a rychlá na přípravu. Hrachová kaše
Nejlepší recept
308
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ralda|16.06 2021 11:34
Místo jíšky zahuštuji bramborem
Odpovědět
1