Cizrnová kaše

07.09 2015|Přílohy

Cizrnová kaše je chutná příloha, která se skvěle hodí k různým masům nebo párkům. Příprava kaše je jednoduchá a rychlá.

Ingredience na cizrnovou kaši:

  • 400 g cizrny
  • 1 velká cibule
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava cizrnové kaše:


1. Cizrnu namočíme do vlažné vody den předem. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou a cizrnu uvaříme doměkka. Mezitím osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli na olivovém oleji dorůžova.

2. Uvařenou cizrnu scedíme, trochu vody zachytíme. Do hrnce k cizrně přidáme máslo, teplé mléko a ručním mixérem rozmixujeme. Je-li kaše příliš hustá, můžeme přidat trochu mléka nebo vody z vaření.

3. Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme osmaženou cibuli.

Autor: Iva

Cizrnová kaše se nejčastěji servíruje jako příloha. Cizrnovou kaši si můžete dát k různým druhům masa nebo párkům.
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ