Indické placky

21.08 2015|Přílohy
Indické placky

Indické placky se v Indii běžně podávají jako příloha k masům, zelenině a nebo s různými omáčkami. Lahodné a jednoduché placky z Indie si zamilujete.

Ingredience na indické placky:

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky instantního droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 0,5 hrnku vody
  • 2 lžičky másla
  • 180 g bílého jogurtu
  • kousek másla na potírání

Příprava indických placek:


1. Do mísy nasypeme mouku, promícháme s droždím, solí a cukrem.

2. Přidáme jogurt, rozpuštěné máslo a vodu. Zamícháme, až se tekutina vsákne, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladké těsto.

3. Rozdělíme na na 16 kousků a každý rozválíme na co nejtenčí placku.

4. Na plotně zapnuté na maximum zahřejeme litinovou pánev. Až je pořádně rozpálená, opékáme na ní placky z obou stran. Hlídáme, jde to velmi rychle.

5. Hotovou placku z obou stran lehce potřeme rozpuštěným máslem.

Autor: Lily

Indické placky k indické kuchyně neodmyslitelně patří. Jednoduchá příloha se hodí k masu, zelenině i k různým omáčkám. Indické placky jsou
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Martin Pinkas|27.05 2020 11:06
Tenhle recepis se mi moc líbí.
Odpovědět
 1