Indické placky
Cizrnová kaše
Hrachová kaše - nejlepší recept
Pečená řepa s česnekem a cibulí
Těsto na bramborové knedlíky
Šafránové brambory
Kuskus s cizrnou
Italský bílý chléb
Domácí celozrnný chleba
Cizrnová kaše
Hrachová kaše - nejlepší recept
Pečená řepa s česnekem a cibulí
Těsto na bramborové knedlíky
Šafránové brambory
Kuskus s cizrnou
Italský bílý chléb
Domácí celozrnný chleba
Indické placky
Indické placky se v Indii běžně podávají jako příloha k masům, zelenině a nebo s různými omáčkami. Lahodné a jednoduché placky z Indie si zamilujete.
Ingredience na indické placky:
- 4 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky instantního droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 0,5 hrnku vody
- 2 lžičky másla
- 180 g bílého jogurtu
- kousek másla na potírání
Příprava indických placek:
1. Do mísy nasypeme mouku, promícháme s droždím, solí a cukrem.
2. Přidáme jogurt, rozpuštěné máslo a vodu. Zamícháme, až se tekutina vsákne, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladké těsto.
3. Rozdělíme na na 16 kousků a každý rozválíme na co nejtenčí placku.
4. Na plotně zapnuté na maximum zahřejeme litinovou pánev. Až je pořádně rozpálená, opékáme na ní placky z obou stran. Hlídáme, jde to velmi rychle.
5. Hotovou placku z obou stran lehce potřeme rozpuštěným máslem.
Autor: Lily
Indické placky k indické kuchyně neodmyslitelně patří. Jednoduchá příloha se hodí k masu, zelenině i k různým omáčkám. Indické placky jsou
Nejlepší recept
336
Komentáře ( 2 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Martin Pinkas|27.05 2020 11:06
Tenhle recepis se mi moc líbí.
Odpovědět
2
Jaro|25.09 2022 17:32
Naco tam idu kvasnice ked nikde nieje spomenute kysnutie?
Odpovědět
1