Celozrnný pšeničný chleba

18.01 2017|Přílohy
Celozrnný pšeničný chleba

Není nad čerstvě upečený a křupavý domácí chleba, právě vytažený z trouby. Takový je možný jíst i suchý. Vyzkoušejte celozrnný pšeničný chleba z následujícího receptu. Zaručeně si pochutnáte.

Ingredience na celozrnný pšeničný chleba:

  • 400 ml vody
  • 1 tableta celaskonu 200 mg
  • 600g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1/2 lžičky anýzu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • semínka podle chuti

Příprava celozrnného pšeničného chleba:


1. Pokud budete chleba péct v pekárně, všechny suroviny vložíte do pekárny, kromě semínek, ty až po zvukovém signálu. Zvolte program - celozrnný - malý - kůrka střední.

2. Pokud budete chleba péct bez pekárny, všechny suroviny smíchejte a uhněťte z nich těsto. To nechte vykynout na teplém místě asi hodinu a poté pečte v troubě při teplotě 200 - 250 °C.

Autor: Mak

Celozrnný pšeničný chleba . Není nad čerstvě upečený a křupavý domácí chleba, právě vytažený z trouby. Vyzkoušejte celozrnný pšeničný chleba
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ