Focaccia alla genovese (fokáča)
Zelí po tyrolsku
Bramborovo mrkvové pyré
Sicilská caponata
Jednoduchý vietnamský salát za 20 minut
Pikantní rýže s kešu oříšky
Domácí loupáky z pekárny
Bylinková rýže
Zelí po tyrolsku
Bramborovo mrkvové pyré
Sicilská caponata
Jednoduchý vietnamský salát za 20 minut
Pikantní rýže s kešu oříšky
Domácí loupáky z pekárny
Bylinková rýže
Focaccia alla genovese (fokáča)
Focaccia alla genovese je typická specialita ligurské kuchyně. Focaccia alla genovese musí být vysoká maximálně 2 centimetry. Musí být křupavá, ale zároveň měkká.
Focaccia pro 6 osob
Doba přípravy: 180 minutDobra pečení: 15 minut
Ingredience na focacciu:
- 15 g soli
- 25 g kvasnic
- 600 g mouky
- 400 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 140 ml olivového oleje
- hrubozrnná sůl na posypání
Příprava focacci:
Sůl rozpusťe ve vlažné vodě a přidejte cukr. Poté vlijte 40 ml olivového oleje a přisypte polovinu mouky. Vše dobře promíchejte tak, aby vznikla spíše tekutá směs. V tuto chvíli přidejte kvasnice. a Míchejte v mixeru 2 až 3 minuty. Poté přidejte zbytek mouky a vypracujte konzistentní těsto. Na plech najiljte 50 ml olivového oleje a na něj vložte bochník těsta, který jste předtím zpracovali. Bochník potřete olivovým olejem a těsto rukami rozpracujte až k okrajům plechu. Měla by vám vzninout placka ve tvaru plechu. Těsto potřete olivovým olejem a nechte hodinu až hodinu a půl kynout při zhruba 30 stupních Celsia. Po uplynutí doby by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Těsto znovu potřete olivovým ojeme, posypejte hrubozrnnou solí a udělejte v něm prsty důlky. Těsto nechte znovu kynout asi půl hodiny. Poté těsto zalijeme zbylým olivovým olejem. Důlky po vašich prstech by měly být zaplněny olejem. Nechte ještě 30 minut kynout a poté pečte v troubě na 200 stupňů asi 15 minut. Focaccia se podává nařezaná na čtverečky nebo jiné tvary. Focaccia je výborná jako příloha k masu, salátu, ale samotná. Dobrou chuť.Autor: Jad
Focaccia alla genovese (fokáča) recept. Focaccia alla genovese je typická specialita ligurské kuchyně. Focaccia alla genovese musí být vysoká maximálně 2 centimetry.
Nejlepší recept
314
Komentáře ( 5 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Karofka|02.03 2015 23:36
Zkusila bych ráda fokáču upéct, ale není tam uvedeno jaká ta mouka má být a nemám to s čím porovna. Škoda.
Odpovědět
8
Jada|03.03 2015 12:59
Má to být hladká mouka, nejlépě s označením 00 :) děkuji za připomínku
Odpovědět
3
karofka|23.06 2018 18:06
Děkuji za vysvětlení, hned vyzkouším
Odpovědět
1
Anička|03.03 2015 13:01
s Gordonem :)
Odpovědět
1
karofka|23.06 2018 18:42
VIDEO JE ÚŽASNÉ! MOC DĚKUJI
Odpovědět
1
Komentáře ( 5 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ