Domácí loupáky z pekárny

09.08 2015|Přílohy

Čerstvé domácí loupáky jsou vynikající k snídani i k odpolední kávě. Následující recept je na loupáky z pekárny.

Ingredience na domácí loupáky z pekárny:

  • 175 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 70 g změklé hery
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • 400 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • vanilkový cukr
  • 1 lžička (neplná) sušeného droždí
  • bílek na potření
  • mák na posypání

Příprava domácích loupáků z pekárny:


1. Suroviny vložíme do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

2. Nakynuté těsto vyjmeme z pekárny a rozdělíme na 12 stejných kousků. Vyválíme z nich válečky a ohneme do tvaru rohlíků.

3. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je dalších 20-30 minut kynout.

4. Potom je potřeme vidličkou rozšlehaným bílkem a posypeme mákem.

5. Pečeme dozlatova (190-200°C, cca 15 minut).

Autor: Lily

Domácí loupáky z pekárny. Čerstvé domácí loupáky jsou vynikající k snídani i k odpolední kávě. Následující recept je na loupáky z pekárny.
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ