Kari rýže s pórkem

15.08 2015|Přílohy

Kari rýže s pórkem je chuťově zajímavá příloha, která se hodí ke kuřecímu, vepřovému i hovězí masu.

Ingredience na kari rýži s pórkem:

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • kousek pórku (asi 100 g)
  • lžička koření kari
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • 2 hrnky vody

Příprava kari rýžes pórkem:
1. Na oleji lehce osmažíme pokrájený pórek, přidáme kari, promícháme a přisypeme rýži. Za stálého míchání chvíli posmažíme.

2. Pak přilijeme vodu, promícháme, osolíme a pod pokličkou dusíme na nejnižším stupni.

3. Po pěti minutách hrnec i s pokličkou přemístíme do postele, zabalíme do deky a necháme dojít. Minimálně půl hodiny, klidně i déle (rýže se v posteli nerozvaří ani nepřipálí, a zůstane pořád horká i když ji tam necháme 2 hodiny).

Autor: Táňa

Kari rýže s pórkem je chuťově zajímavá příloha, která se hodí ke kuřecímu, vepřovému i hovězí masu. Kari rýže s pórkem
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ