Bylinková rýže

29.10 2014|Přílohy

Rýže je vynikající příloha ke kuřeti, vepřovému i hovězímu masu. Klasickou variantu znají všichni. Dnes si vyzkoušíme voňavou bylinkovou rýži.

Ingredience na bylinkovou rýži:

  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrnky vody
  • sůl
  • několik snítek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, kopr, meduňka, máta)

Příprava bylinkové rýže:


1. V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm opražíme rýži doběla.

2. Zalijeme vodou, osolíme a přihodíme bylinky.

3. Pod pokličkou dusíme na nejnižším stupni do úplného vstřebání vody, asi 30-40 minut.

Autor: Lenka

Bylinková rýže. Rýže je vynikající příloha ke kuřeti, vepřovému i hovězímu masu. Klasickou variantu znají všichni. Dnes si vyzkoušíme voňavou bylinkovou rýži.
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ