Zelí po tyrolsku

28.02 2015|Přílohy

Zelí po tyrolsku je v Rakousku jednoduše klasika. Recept je hodně podobný našemu, ale pár zvláštností v něm je, proto doporučuji vyzkoušet.

Zelí po tyrolsku pro: 4 osoby

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut

Ingredience na zelí po tyrolsku

  • 800 g zelí
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 5 bobulí jalovce
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 200 g uzeného vepřového
  • 800 ml vody
  • sůl

Příprava zelí po tyrolsku:

Dejte zelí do hrnce. Přidejte vodu, slaninu nakrájenou na plátky, uzené vepřové nakrájené na kostky a bobule jalovce. Vařte asi 45 až 50 minut. Jakmile zelí dostatečně změkne, vypněte oheň. Nakrájejte cibuli a nechte ji zesklovatět na másle a oleji. Přidejte 2 lžíce mouky, promíchejte a nechte zrůžovět. Směs vlejte do zelí a ještě ho chvíli ohřívejte. Dobrou chuť.

Autor: Jad

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zelí - božský lék na krásnou pleť i silný imunitní systém





 

Zelí po tyrolsku je v Rakousku jednoduše klasika. Recept je hodně podobný našemu, ale pár zvláštností v něm je, proto doporučuji vyzkoušet. Zelí po tyrolsku
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ