Sicilská caponata
Pampušky - ukrajinský česnekový chléb k boršči
Bramborovo mrkvové pyré
Zelí po tyrolsku
Focaccia alla genovese (fokáča)
Jednoduchý vietnamský salát za 20 minut
Pampušky - ukrajinský česnekový chléb k boršči
Bramborovo mrkvové pyré
Zelí po tyrolsku
Focaccia alla genovese (fokáča)
Jednoduchý vietnamský salát za 20 minut
Sicilská caponata

Sicilská caponata je perfektní recept z italské kuchyně. Caponatu ocení vegetariáni jako hlavní chod i masožravci jako přílohu. Neváhejte a rozhodně vyzkoušejte!
Sicilská caponata pro: 4 osoby
Doba přípravy: 15 minDoba vaření: 30 min
Ingredience na sicilskou caponatu:
- 600 g lilku
- 100 g řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 80 g zelených oliv
- 25 g kapary
- 200 g červených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru
- 1 šálek octa
- extra panenský olivový olej
- pepř
Příprava sicilské caponáty:
Lilek nakrájíme na kostičky, osmažíme a následně vysušíme. Do stejné pánve dáme osmažit nakrájenou cibulku a celer. Přidáme kapary a vypeckované olivy a za stálého míchání smažíme. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a protlak. Na závěr přimícháme připravený lilek, ocet a cukr. Promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu a můžeme podávat. Sicilská caponata je dobrá jako příloha k masu, ale dá se jíst i jako hlavní chod s pečivem. Dobrou chuť!Autor: Jada
Sicilská caponata je perfektní recept z italské kuchyně. Caponatu ocení vegetariáni jako hlavní chod i masožravci jako přílohu. Sicilská caponata
Nejlepší recept
341
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ