Sicilská caponata

28.02 2015|Přílohy
Sicilská caponata

Sicilská caponata je perfektní recept z italské kuchyně. Caponatu ocení vegetariáni jako hlavní chod i masožravci jako přílohu. Neváhejte a rozhodně vyzkoušejte!

Sicilská caponata pro: 4 osoby

Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min

Ingredience na sicilskou caponatu:

  • 600 g lilku
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 80 g zelených oliv
  • 25 g kapary
  • 200 g červených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 šálek octa
  • extra panenský olivový olej
  • pepř

Příprava sicilské caponáty:

Lilek nakrájíme na kostičky, osmažíme a následně vysušíme. Do stejné pánve dáme osmažit nakrájenou cibulku a celer. Přidáme kapary a vypeckované olivy a za stálého míchání smažíme. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a protlak. Na závěr přimícháme připravený lilek, ocet a cukr. Promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu a můžeme podávat. Sicilská caponata je dobrá jako příloha k masu, ale dá se jíst i jako hlavní chod s pečivem. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Sicilská caponata je perfektní recept z italské kuchyně. Caponatu ocení vegetariáni jako hlavní chod i masožravci jako přílohu. Sicilská caponata
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ