Brambory Hasselback
Dýňové pyré
Super příloha: Voňavé brambory na řecký způsob
Bramborová kaše se sýrem a kukuřicí
Brambory na kyselo
Bramborová kaše s hráškem
Bramborový špíz
Sedlácké brambory se zelím
Bramboráky se slaninou
Dýňové pyré
Super příloha: Voňavé brambory na řecký způsob
Bramborová kaše se sýrem a kukuřicí
Brambory na kyselo
Bramborová kaše s hráškem
Bramborový špíz
Sedlácké brambory se zelím
Bramboráky se slaninou
Brambory Hasselback
Nevíte, čím byste okouzlili návštěvu? Vyzkoušejte podávat brambory Hasselback jako přílohy. Netradiční brambory se skvěle hodí k masu, i jako samostatný pokrm s podmáslím či kefírem.
Ingredience na brambory Hasselback:
- 12 středně velkých brambor
- 2 lžíce strouhanky
- máslo
- sůl
- strouhaný sýr
Příprava brambory Hasselback:
1. Brambory oloupeme a každou na jedné straně seřízneme dorovna, aby dobře ležela na prkénku (odkrájené části použijeme do polévky).
2. Každou bramboru položíme na prkénko (rovnou stranou dolů) a po obou stranách umístíme jídelní čínské hůlky. Ostrým nožem nařežeme bramboru svislými řezy co nejblíže k sobě tak, aby se nůž zastavil až o hůlky (brambora musí zůstat vcelku).
3. Nakrájené brambory namočíme na 5 minut do studené vody aby se z nich vyplavil škrob, můžeme každou zlehka prohnout, aby se voda dostala i mezi zářezy.
4. Brambory osušíme a naskládáme na máslem vymazaný plech. Na povrchu je velmi jemně poprášíme strouhankou a na každou položíme tenoučký plátek másla.
5. Pekáček přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí a změknutí (cca dalších 20-30 minut). Asi 5 minut před koncem brambory Hasselback posypeme strouhaným sýrem.
6. Na talíři posolíme a můžeme ozdobit přelivem ze zakysané smetany, lučiny a česneku a opečenou slaninou.
Autor: Mak
Brambory Hasselback. Nevíte, čím byste okouzlili návštěvu? Vyzkoušejte podávat brambory Hasselback jako přílohy. Brambory Hasselback se skvěle hodí k masu
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ