Brambory Hasselback

18.01 2017|Přílohy
Brambory Hasselback

Nevíte, čím byste okouzlili návštěvu? Vyzkoušejte podávat brambory Hasselback jako přílohy. Netradiční brambory se skvěle hodí k masu, i jako samostatný pokrm s podmáslím či kefírem.

Ingredience na brambory Hasselback:

  • 12 středně velkých brambor
  • 2 lžíce strouhanky
  • máslo
  • sůl
  • strouhaný sýr

Příprava brambory Hasselback:


1. Brambory oloupeme a každou na jedné straně seřízneme dorovna, aby dobře ležela na prkénku (odkrájené části použijeme do polévky).

2. Každou bramboru položíme na prkénko (rovnou stranou dolů) a po obou stranách umístíme jídelní čínské hůlky. Ostrým nožem nařežeme bramboru svislými řezy co nejblíže k sobě tak, aby se nůž zastavil až o hůlky (brambora musí zůstat vcelku).

3. Nakrájené brambory namočíme na 5 minut do studené vody aby se z nich vyplavil škrob, můžeme každou zlehka prohnout, aby se voda dostala i mezi zářezy.

4. Brambory osušíme a naskládáme na máslem vymazaný plech. Na povrchu je velmi jemně poprášíme strouhankou a na každou položíme tenoučký plátek másla.

5. Pekáček přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí a změknutí (cca dalších 20-30 minut). Asi 5 minut před koncem brambory Hasselback posypeme strouhaným sýrem.

6. Na talíři posolíme a můžeme ozdobit přelivem ze zakysané smetany, lučiny a česneku a opečenou slaninou.

Autor: Mak

Brambory Hasselback. Nevíte, čím byste okouzlili návštěvu? Vyzkoušejte podávat brambory Hasselback jako přílohy. Brambory Hasselback se skvěle hodí k masu
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ