Bramborový špíz

26.07 2015|Přílohy
Bramborový špíz

Jednoduchý, chutným a rychlým receptem jsem bramborové špízy se slaninou a cibulí. Špízy můžeme podávat jako přílohu nebo jako hlavní chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Ingredience na bramborový špíz:

  • brambory
  • anglická slanina
  • cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika
  • olej

Příprava bramborového špízu:


1. Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na 0,5 cm tenká kolečka. Posolíme je a opepříme.

2. Slaninu nakrájíme na stejně silné kousky a poprášíme paprikou.

3. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti a rozebereme na vrstvy.

4. Na kovové jehly nebo špejle napichujeme střídavě brambory, anglickou a cibuli. Začínáme a končíme kolečkem brambory.

5. Každý špíz položíme na čtverec alobalu, polijeme lžičkou oleje a pevně zabalíme.

6. Naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 200°C.

Autor: Katka

Bramborový špíz v alobalu. Jednoduchý, chutným a rychlým receptem jsem bramborové špízy se slaninou a cibulí. Špízy můžeme podávat jako přílohu nebo jako hlavní chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ