Brambory na kyselo

24.09 2015|Přílohy

Brambory na kyselo jsou jednoduchou a velmi chutnou přílohou, kterou můžete použít k pečenému vepřovému nebo hovězímu masu.

Ingredience na brambory na kyselo:

  • 1 kg brambor
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce octa
  • 3 lžíce oleje
  • 2-3 cibule
  • 4-5 naložených okurek
  • trochu petrželové natě

Příprava brambor na kyselo:


1. Brambory uvaříme ve slupce.

2. Mezitím do horkého vývaru zamícháme pepř, cukr, sůl a olej.

3. Okurky, oloupanou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

4. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přisypeme cibuli s okurky a petrželí a po částech přiléváme horký vývar. Opatrně zamícháme a chvíli počkáme, až se vývar vsákne.

Autor: Hanka

Brambory na kyselo jsou velmi jednoduché na přípravu a zachutnají celé rodině. Kyselé brambory servírujeme k masu. Brambory na kyselo se
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ