Velikonoční beránek na slano

04.04 2014|Předkrmy

K Velikonocům bezesporů patří velikonoční beránek. Standardně to bývá ten sladký, dnes si však připravíme jeho slanou verzi se sýrem a česnekem.

Ingredience na velikonočního beránka:

Těsto:
  • 2 vejce
  • 280 ml mléka
  • 100 g másla
  • 50 ml oleje
  • sůl a pepř
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g uzeného masa
  • kousek pórku
  • hrst sušené cibule

Krém:
  • 250 g másla
  • 150 g smetanového taveného sýra
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • sádlo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání formy

Příprava velikonočního beránka na slano:


1. Do mísy dáme celá vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo, olej, osolíme, opepříme a metličkou rozšleháme.

2. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vařečkou umícháme hladké těsto.

3. Nakonec přidáme na kousky pokrájené maso, pórek a cibuli.

4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.

5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí asi 50 minut.

6. Upečeného velikonočního beránka necháme ve formě 10-15 minut odpočinout, pak opatrně vyjmeme a necháme vychladnout.

7. Ke změklému máslu přidáme sýr, rozmačkaný česnek, sůl a vyšleháme hladký nadýchaný krém, kterým ozdobíme beránka.

8. Z oliv vytvoříme oči a čumáček, z červené papriky mašličku a do tlamičky vložíme svazek stébel pažitky.

Autor: Pavla

Velikonoční beránek na slano. K Velikonocům bezesporů patří velikonoční beránek. Standardně to bývá ten sladký, dnes si však připravíme jeho slanou verzi se sýrem a česnekem.
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ