Velikonoční beránek na slano
Kuřecí játra s cuketou
Slané muffiny se sýrem
Zeleninový koktejl
Domácí játrová paštika
Sýrové krokety
Lilkové závitky
Cibulové placky
Toasty s rajčaty a sýrem
Kuřecí játra s cuketou
Slané muffiny se sýrem
Zeleninový koktejl
Domácí játrová paštika
Sýrové krokety
Lilkové závitky
Cibulové placky
Toasty s rajčaty a sýrem
Velikonoční beránek na slano

K Velikonocům bezesporů patří velikonoční beránek. Standardně to bývá ten sladký, dnes si však připravíme jeho slanou verzi se sýrem a česnekem.
Ingredience na velikonočního beránka:
Těsto:
Krém:
- 2 vejce
- 280 ml mléka
- 100 g másla
- 50 ml oleje
- sůl a pepř
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g uzeného masa
- kousek pórku
- hrst sušené cibule
Krém:
- 250 g másla
- 150 g smetanového taveného sýra
- 3 stroužky česneku
- sůl
- sádlo na vymazání
- hrubá mouka na vysypání formy
Příprava velikonočního beránka na slano:
1. Do mísy dáme celá vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo, olej, osolíme, opepříme a metličkou rozšleháme.
2. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vařečkou umícháme hladké těsto.
3. Nakonec přidáme na kousky pokrájené maso, pórek a cibuli.
4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí asi 50 minut.
6. Upečeného velikonočního beránka necháme ve formě 10-15 minut odpočinout, pak opatrně vyjmeme a necháme vychladnout.
7. Ke změklému máslu přidáme sýr, rozmačkaný česnek, sůl a vyšleháme hladký nadýchaný krém, kterým ozdobíme beránka.
8. Z oliv vytvoříme oči a čumáček, z červené papriky mašličku a do tlamičky vložíme svazek stébel pažitky.
Autor: Pavla
Velikonoční beránek na slano. K Velikonocům bezesporů patří velikonoční beránek. Standardně to bývá ten sladký, dnes si však připravíme jeho slanou verzi se sýrem a česnekem.
Nejlepší recept
308
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ