Domácí játrová paštika
Recept na nakládaný hermelín
Jak udělat domácí utopence
Plněná vejce lososem
Slavnostní játrová paštika s brusinkami ve tvaru dortu
Zeleninový koktejl
Slané muffiny se sýrem
Kuřecí játra s cuketou
Velikonoční beránek na slano
Recept na nakládaný hermelín
Jak udělat domácí utopence
Plněná vejce lososem
Slavnostní játrová paštika s brusinkami ve tvaru dortu
Zeleninový koktejl
Slané muffiny se sýrem
Kuřecí játra s cuketou
Velikonoční beránek na slano
Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika z kuřecích jater je výborná jako předkrm. Domácí paštiku podáváme s čerstvým domácím pečivem.
Ingredience na domácí játrovou paštiku:
- 500 g kuřecích jater
- 250 g másla
- 80 ml smetany
- sůl
- špetka drceného kmínu
- špetka mletého pepře
- 1 lžička provensálského koření
- 2 malé stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 1 lžíce sádla
Příprava domácí játrové paštiky:
1. Játra omyjeme, odblaníme a překrájíme na menší kousky.
2. Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme játra, okmínujeme, opepříme a za častého míchání opečeme ze všech stran dohněda (uvnitř by měla zůstat růžová, ale ne syrová).
3. K částečně zchladlým játrům přidáme provensálské koření, na kousky pokrájený česnek, sůl, změklé máslo, smetanu a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dosolíme či dokořeníme.
4. Hmotu nalijeme do formy (pokud nebude silikonová, vyložila bych ji potravinářskou fólií) a dáme do ledničky ztuhnout.
5. Hotovou paštiku můžeme vyklopit a krájet na plátky, nebo rovnou mazat na pečivo.
Autor: Žanda
Domácí játrová paštika z kuřecích jater je výborná jako předkrm. Domácí paštiku podáváme s čerstvým domácím pečivem. Domácí játrová paštika
Nejlepší recept
318
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ