Domácí játrová paštika

14.08 2015|Předkrmy
Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika z kuřecích jater je výborná jako předkrm. Domácí paštiku podáváme s čerstvým domácím pečivem.

Ingredience na domácí játrovou paštiku:

  • 500 g kuřecích jater
  • 250 g másla
  • 80 ml smetany
  • sůl
  • špetka drceného kmínu
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 malé stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce sádla

Příprava domácí játrové paštiky:


1. Játra omyjeme, odblaníme a překrájíme na menší kousky.

2. Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme játra, okmínujeme, opepříme a za častého míchání opečeme ze všech stran dohněda (uvnitř by měla zůstat růžová, ale ne syrová).

3. K částečně zchladlým játrům přidáme provensálské koření, na kousky pokrájený česnek, sůl, změklé máslo, smetanu a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dosolíme či dokořeníme.

4. Hmotu nalijeme do formy (pokud nebude silikonová, vyložila bych ji potravinářskou fólií) a dáme do ledničky ztuhnout.

5. Hotovou paštiku můžeme vyklopit a krájet na plátky, nebo rovnou mazat na pečivo.

Autor: Žanda

Domácí játrová paštika z kuřecích jater je výborná jako předkrm. Domácí paštiku podáváme s čerstvým domácím pečivem. Domácí játrová paštika
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ