Lilkové závitky

26.09 2015|Předkrmy
Lilkové závitky

Lilkové závitky plněné špenátovým tvarohem jsou vhodné jako předkrm i jako lehká večeře. Můžeme je podávat s pečivem.

Ingredience na lilkové závitky:

  • 2 středně velké lilky
  • olivový olej
  • 250 g tvarohu
  • 300 g čerstvého špenátu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 sklenice česnekové omáčky na těstoviny (prodává se hotová)
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu

Příprava lilkových závitků:


1. Lilky nakrájíme podélně na plátky silné cca 1 cm. Z obou stran je potřeme olivovým olejem a naskládáme na plech s papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a upečeme do měkka 15-20 minut. Po deseti minutách pečení je obrátíme. Upečené lilky necháme trochu vychladnout (aby nepálily).

2. Zatímco se pečou lilky, omyté listy špenátu nasypeme na velký cedník a přelijeme vařící vodou. Necháme okapat a dobře vyždímáme. Pak ho překrájíme na menší kousky.

3. V misce promícháme tvaroh se špenátem, přidáme špetku muškátového oříšku, hodně osolíme a opepříme a důkladně promícháme.

4. Na konec částečně vychladlého lilku položíme lžíci tvarohové náplně a smotáme.

5. Do zapékací misky nalijeme omáčku a závitky do ní posadíme. Posypeme je strouhankou a sýrem.

6. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme 20-25 minut.

Autor: Albert

Lilkové závitky plníme ochuceným tvarohem smíchaným se špenátem. Lilkové závitky se hodí jako předkrm nebo k večeři. Závitky z lilku
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ