Kynutí šneci s různými náplněmi
Sýrové muffiny
Toasty s rajčaty a sýrem
Cibulové placky
Lilkové závitky
Špenátový závin z listového těsta
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
Červená řepa s ovčím sýrem
Slaný sýrový koláč
Sýrové muffiny
Toasty s rajčaty a sýrem
Cibulové placky
Lilkové závitky
Špenátový závin z listového těsta
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
Červená řepa s ovčím sýrem
Slaný sýrový koláč
Kynutí šneci s různými náplněmi
Jako předkrm si dnes připravíme kynuté šneky s různými náplněmi. Máme tady pizza náplň, nivovou s ořechy nebo slaninovou s gyros kořením.
Ingredience na kynuté šneky:
- 200 ml mléka
- 200 g rozpuštěné hery
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 600 g hladké mouky
- 42 g (1 kostka) kvasnic
Příprava kynutých šneků:
Bez pekárny: do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, vlahý tuk a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto.
V pekárně: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby a zapneme program Těsto. Pozor - nenecháváme kynout.
Dále společně:
1. Vypracované těsto rozdělíme na poloviny, každou rozválíme na obdélník, posypeme náplní a pevně srolujeme do rolády.2. Ostrým nožem ji krájíme na kolečka silná asi 2 cm, klademe je na vymazaný plech (ne těsně k sobě - při pečení nakynou) a každé potřeme rozpuštěným tukem i ze stran, aby šla dobře oddělovat.
3. Necháme na plechu asi 20 minut kynout, pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (asi 25 - 30 minut na 190°C).
Náplně:
1. strouhaný tvrdý sýr smíchaný s postrouhaným (nebo pokrájeným) salámem, koření na pizzu2. rozdrobený sýr niva a posekané ořechy
3. nadrobno pokrájená anglická slanina, strouhaný sýr, koření gyros
Autor: Jarmila
Kynutí šneci se skvěle hodí jako předkrm. Máme pro vás recept na kynuté šneky s pizza náplní, s náplní z nivy a vlašských ořechů a gyros náplní. Kynutí šneci se
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ