Slaný sýrový koláč

06.09 2015|Předkrmy
Slaný sýrový koláč

Slaný sýrový koláč je výborná chuťovka, která se skvěle hodí jako předkrm či svačina. Koláč je nejlepší v kombinaci s dobrým vínem nebo pivem.

Ingredience na slaný sýrový koláč:

Těsto:
  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 300 g hrubé mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl
Náplň:
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 g ostré klobásy
  • 150 g balkánského sýra
  • 125 g tvarůžků
  • 1 lžíce sádla

Příprava slaného sýrového koláče:


1. Všechny suroviny na náplň pokrájíme na kostičky.

2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a za častého míchání orestujeme dozlatova. Přisypeme pórek, klobásu a smažíme do změknutí pórku. Odstavíme a necháme vychladnout.

3. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Osolíme, posypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva, přidáme celá vejce, tvaroh a zpracujeme hladké těsto. Během zpracování podsypáváme moukou.

4. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na plechu (39x30 cm) vyloženém papírem na pečení. Z dalšího papíru si ustřihneme obdélník stejně velký jako těsto na plechu a na něm rozválíme druhou polovinu těsta (aby bylo stejně velké jako papír).

5. Těsto na plechu posypeme vychladlou náplní. Na tu rovnoměrně nasypeme kostičky balkánského sýra a tvarůžků.

6. Druhou polovinu těsta vezmeme i s papírem a položíme na náplň a papír sloupneme (ten slouží ke snadnému přenesení těsta).

7. Okraje těsta k sobě přimáčkneme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, 30-40 minut.

Autor: Iva

Slaný sýrový koláč je ideálním předkrmem, který je výborný v kombinaci s bílým vínem nebo pivem. Slaný sýrový koláč si připravíme z
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ