Vepřová domácí tlačenka

14.08 2015|Předkrmy
Vepřová domácí tlačenka

Vepřová domácí tlačenka je lahůdka pro všechny milovníky produktů ze zabíjačky. Domácí tlačenka se podává s chlebem, cibulí a octem. Je ideální jako předkrm.

Ingredience na vepřovou domácí tlačenku:

  • 2 prasečí nožičky
  • 1 zadní vepřové koleno
  • 1 vepřové srdce
  • sůl
  • pepř mletý i celý
  • nové koření
  • bobkový list
  • majoránka
  • česnek
  • kmín mletý nebo drcený
  • obal na tlačenku

Příprava domácí vepřové tlačenky:


1. V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí.

2. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koření dáváme podle vlastní chuti, nešetříme, ať to voní!

3. Směs napěchujeme do sáčku, nejlépe dvojitého, na obou koncích pevně podvážeme. Vaříme ponořené 2 hodiny. Občas otočíme vařečkou, aby nedošlo k protržení. Po vychladnutí krájíme na kolečka.

Autor: Bára

Vepřová domácí tlačenka je lahůdka pro všechny milovníky produktů ze zabíjačky. Domácí tlačenka se podává s chlebem, cibulí a octem. Je ideální jako předkrm. Vepřová domácí tlačenka
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ