Slaný závin s pečenou zeleninou

19.06 2014|Předkrmy
Slaný závin s pečenou zeleninou

Kdo by neměl rád závin. Dnes si připravíme jeho slanou variantu s pečenou zeleninou. Zeleninový závin se hodí jako předkrm.

Ingredience na slaný závin s pečenou zeleninou:

  • 600 g listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • 1 lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 2 červené cibule
  • 1 fenykl
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 rajčata
  • po hrstce posekané petrželové natě
  • bazalky a celerové natě
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička kurkumy
  • 150 g šunky od kosti (nemusí být)
  • sůl a mletý pepř

Příprava slaného závinu s pečenou zeleninou:


1. Rozehřejeme vmícháme kurkumu, přisypeme rýži a 2-3 minuty mícháme. Zalijeme vývarem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

2. Cibuli oloupeme, papriky zbavíme jádřinců a oboje pokrájíme na kousky. Lilek nakrájíme na kostky, fenykl na plátky, řapíky celeru na malé kousky. Nasypeme na plech a promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách přidáme na plech na tenké plátky nakrájenou cuketu a pečeme dalších 20 minut. Necháme vychladnout.

3. Hotovou rýži promícháme s upečenou zeleninou. Přidáme na kousky pokrájená rajčata, šunku, bylinky a promícháme.

4. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme do obdelníku a naplníme náplní.

5. Záviny potřeme před pečením rozšlehaným vejcem. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30-35 minut dozlatova.

Autor: Mia

Slaný závin s pečenou zeleninou. Kdo by neměl rád závin. Dnes si připravíme jeho slanou variantu s pečenou zeleninou. Zeleninový závin se hodí jako předkrm.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ