Květáková polévka s fazolkami

23.09 2015|Polévky

Květáková polévka je klasika, kterou každý určité zná. Dnes si připravíme její variantu se zelenými fazolkami, která je také velmi chutná.

Ingredience na květákovou polévky s fazolkami:

  • 1 menší květák
  • 2-3 mrkve
  • hrst zelených fazolkových lusků
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžíce podravky
  • mletý pepř
  • zelená petrželka

Příprava květákové polévky s fazolkami:


1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na drobné růžičky.

2. Na rozehřáté máslo nasypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku.

3. Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vložíme do ní mrkev, květák a fazolky. Použijeme-li fazolové lusky sterilované, vkládáme je do polévky až před koncem vaření.

4. Uvaříme doměkka. Polévku dochutíme solí, případně podravkou, necháme přejít varem a odstavíme.

5. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Autor: Marie

Květáková polévka s fazolkami je chutná a zdravá variace klasické květákové polévky. Příprava květákové polévky je velmi
Nejlepší recept

 317 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ