Kuřecí polévka s kapáním

07.10 2015|Polévky
Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním je klasika, kterou určitě všichni znají. Dobrý a kvalitní vývar je ideálním pokrmem v začínajícím podzimním počasí.

Ingredience na kuřecí polévku s kapáním:

  • 2 kuřecí skelety
  • sůl
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 vejce
  • polohrubá mouka

Příprava kuřecí polévky s kapáním:


1. Omyté skelety dáme do osolené vody, přidáme koření, cibuli a uvaříme doměkka. Vývar zcedíme, přidáme do něj na kousky pokrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.

2. V hrnku rozmícháme vejce s trochou vody a takovým množstvím mouky, aby vzniklo hustší tekuté těstíčko a osolíme. Přes hrubší struhátko ho protlačíme do vařící polévky a chvilku povaříme. Podle potřeby polévku dosolíme a na talíři doplníme zelenou petrželkou.

Autor: Iva

Kuřecí polévka s kapáním je klasický recept našich babiček. Jednoduchá kuřecí polévka doplněná o kapaní je... Kuřecí polévka s kapáním se připravuje z
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ