Humr po katalánsku - nejlepší recept
Bouillabaisse v marockém stylu
Kalamary na česneku a citrónu
Carpaccio z chobotnice
Marinované krevety na grilu
Grilované mušle sv. Jakuba s těstovinami
Bouillabaisse v marockém stylu
Kalamary na česneku a citrónu
Carpaccio z chobotnice
Marinované krevety na grilu
Grilované mušle sv. Jakuba s těstovinami
Humr po katalánsku - nejlepší recept
Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm i hlavní chod. Na recept můžeme použít i langustu nebo krevety.
Humr po katalánsku pro 2 osoby:
Doba přípravy: 20 minutIngredience na humra:
- 1 humr (asi 1 až 1,2 kg, případně dva menší)
- 250 g cherry rajčátek
- 1 červená cibule
- šťáva z půlky citrónu
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžíce vínového octa
- sůl
- pepř
Příprava humra:
Přípravu humra po katalánsku začněte tak, že nakrájíte na tenké kolečka červenou cibuli. Nakrájenou cibuli dejte na 20 minut do misky s vodou a vínovým octem. Dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, vložte humra. Vařte 10 až 12 minut. Humra položte na prkénko a rozřežtě podélně na břiše. Maso z něj výjměte tak, abyste měli větší kousky. Cílem je dostat z ven co nejvíce masa. Oddělte od těla hlavu. Měkké části obsaženy ve skořápce hlavy smíchejte v misce s olivovým olejem, citrónem, solí a pepřem. Cherry rajčátka rozkrojte na půlku. Kousky humra rozložte na talíř. Ozdobte plátky cibule a rajčaty a přelijte připravenou omáčkou.Autor: Jada
Humr po katalánsku - nejlepší recept. Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm
Nejlepší recept
348
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Lída|15.07 2015 17:13
Humra jsem měla jednou v Itálii a je vynikající. Kdyby nebyl tak drahý, tak bych ho brala každý den) Recept vypadá zajímavě, při nějaké speciální příležitosti vyzkouším. Tedy pokud seženu toho humra))
Odpovědět
0