Bouillabaisse v marockém stylu

13.02 2016|Mořské plody
Bouillabaisse v marockém stylu

Bouillabaisse je pokrm, který pochází z francouzského Marseille. Jedinečná chuť pokrmu nenechává chladným žádného z Francouzů. Dnes pro vás máme recept na bouillabaisse na marocký způsob, které je stejně dobré, jako to francouzské.

Ingrediance na bouillabaisse:


  • 225 g loupaných krevet s ocásky
  • 225 g mušlí
  • 225-350 g čerstvých slávek ve skořápkách
  • 1 šálek cibule nasekané na jemno
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mleté papriky
  • 1 šálek zeleninového nebo rybího vývaru
  • 1 šálek jemně nasekaných rajčat
  • 1/8 lžička šafránu
  • 1 hrnek kuskusu
  • 7 sklenic vody
  • sůl dle potřeby

Příprava bouillabaisse:


1. Přichystejte si mořské plody. Mušle umyjte a očistěte.

2. Rozpusťte 3 polévkové lžíce soli ve 2 šálcích vody a do roztoku namočte škeble na 15 minut. Poté je přeceďte a nechte okapat. Opakujte dvakrát.

3. Rozehřejte olivový olej ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Na oleji osmahněte cibuli a česnek při vysoké teplotě, dokud nezměkne. Přidejte kmín, skořici, pepř a vařte asi minutu. Přilijte vývar, přidejte rajčata, šafrán, 1/4 lžičky soli a přiveďte k varu.

4. Přidejte mořské plody, přikryjte a duste asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou.

5. Mezitím si připravte kuskus. Do teplu odolné nádoby nalijte šálek vařící vody, dejte do ní kuskus, zamíchejte a nechte 10 minut odležet.

6. Bouillabaisse podávejte na lůžku z kuskusu a ozdobené petrželkou.

Autor: Jad

Bouillabaisse v marockém stylu. Bouillabaisse je pokrm, který pochází z francouzského Marseille. Jedinečná chuť pokrmu nenechává chladným žádného z Francouzů.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ