Mušle v česnekovém másle

05.01 2016|Mořské plody
Mušle v česnekovém másle

Mušle v česnekovém másle je jednoduchý pokrm, který může nahradit oběd, večeři nebo lehký předkrm. Mořské plody jsou velmi zdravé, proto určitě neváhejte a občas je zařaďte do svého jídelníčku.

Ingredience na mušle v česnekovém másle:

  • 5 stroužků česneku
  • 300-350 g očištěných mušlí
  • pomerančová kůra z 1 pomeranče
  • citronová tráva
  • sůl dle chuti
  • 200 ml olivového oleje

Příprava mušlí na česnekovém másle:


1. Česnek nasekáme na jemno a oloupeme citronovou trávu. Pánev rozpálíme na středním plameni, nalijeme na ni asi 150-200 ml olivového oleje a osmažíme v něm česnek a citronovou trávu. Snížíme teplotu na nízkou a vaříme asi 15-18minut.

2. Pak přidáme šťávu z jednoho pomeranče a vaříme další 3 minuty.

3. Přidáme mušle a sůl. Teplotu zvýšíme na střední a vaříme další 3-5 minut.

4. Jakmile jsou mušle připraveny, necháme je mírně vychladnout a podáváme. K mušlím se skvěle hodí pečivo.

Autor: Jad

Mušle v česnekovém másle. Mušle v česnekovém másle je jednoduchý pokrm, který může nahradit oběd, večeři nebo lehký předkrm. Mušle na másle s česnekem
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ