Grilované kalamary na grilu

12.01 2016|Mořské plody
Grilované kalamary na grilu

Kalamary jsou velmi chutnou potravinou bohatou na bílkoviny. Jsou výborné smažené, vařené i grilované. Dnes pro vás máme recept na grilované kalamary.

Ingredience na grilované kalamary:

  • 1 kg kalamarů
  • 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 10 snítek tymiánu
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl a pepř

Příprava kalamarů grilovaných na grilu:


1. Kalamary umyjte a osušte papírovou útěrkou.

2. Oloupejte česnek a rozdrťte ho plochou stranou nože. Připravte marinádu smícháním česneku, tymiánových lístků, olivového oleje, soli a pepře.

3. Dejte kalamary do marinády a nechte je odležet minimálně 30 minut.

4. Poté jej dejte grilovat na předehřátý gril na 2 minuty z každé strany.

5. Před podáváním je polijte zbytkem marinády nebo jen citronovou šťávou.

Autor: Jad

Grilované kalamary na grilu. Kalamary jsou velmi chutnou potravinou bohatou na bílkoviny. Jsou výborné smažené, vařené i grilované. Dnes pro vás máme recept na grilované kalamary.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ