Kalamary na česneku a citrónu

09.11 2018|Mořské plody
Kalamary na česneku a citrónu

Příznivci mořských plodů by si určitě neměli nechat ujít kalamáry na česneku a citrónu. Recept pochází z Itálie a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Kalamary na česneku pro 4 osoby:

Doba přípravy kalamarů: 60 minut

Ingredience na kalamary:

  • 1,2 kg kalamárů
  • 80 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce petržele
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 malá sklenička bílého vína
  • pepř

Příprava kalamarů:

Očistěte kalamáry. Oddělte chapadla od hlavy. Vyjměte centrální zub. Stáhněte kůži. Tělo rozřízněte tak, aby vznikl filet. Rozehřejte pánev a přidejte máslo a olivový olej. Přidejte celé stroužky česneku a kalamáry. Smažte několik minut. Přidejte víno. Za několik minut přilijte šťávu z citrónu. Zasypejte nasekanou petrželí, osolte a opepřete. Nechte vařit několik minut. Kalamary podáváme s čerstvou bagetkou a bílým vínem.



Autor: Jad


 

Kalamary na česneku a citrónu. Příznivci mořských plodů by si určitě neměli nechat ujít kalamáry na česneku a citrónu. Jednoduchý a rychlý recept zvládnou i začátečníci.
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře ( 3 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Markéta|07.03 2021 16:05
Víte, co znamená několik minut? To by se nedal ani ukrojit. A to množství citronu je taky blbost
Odpovědět
 2 
Iv|13.03 2021 13:57
No vidíte. Já je vařil několik minut a byly Ok. Citronu tak lžíci. Za mě dobrý.
Odpovědět
 0 
Petr|16.04 2021 09:47
Ideální je udělat si nejdřív zvlášť v kastrůlku oliv.olej,přidat plátky česneku,dělat ho do jemně zlatova,potom dáme máslo,sušenou petržel,pepř a citron.Celé to krátce minutku povařit Ty poměry je třeba ladit,protože každý má jiné chutě a také kolik kalamárů děláte..Pak na pánvi na oleji oresujeme kalamary,které pusí nejdřív vodu,kterou je potřeba z páve vylít a až začnou zlátnout tj.asi za 12 min.,tak přidáme z kastrůlku připravený ,,nálev a ještě chvilku spolu děláme a dosolíme.Může přidat i bílé vínečko a je to lahůdka.Je to recept z Portugalska.Dobrou chuť.
Odpovědět
 0