Kalamary na česneku a citrónu

28.02 2015|Mořské plody
Kalamary na česneku a citrónu

Příznivci mořských plodů by si určitě neměli nechat ujít kalamáry na česneku a citrónu. Recept pochází z Itálie a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Kalamary na česneku pro 4 osoby:

Doba přípravy kalamarů: 60 minut

Ingredience na kalamary:

  • 1,2 kg kalamárů
  • 80 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce petržele
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 malá sklenička bílého vína
  • pepř

Příprava kalamarů:

Očištěte kalamáry. Oddělte chapadla od hlavy. Výjměte centrální zub. Stáhněte kůži. Tělo rozřízněte tak, aby vznikl filet. Rozehřejte pánev a přidejte máslo a olivový olej. Přidejte celé stroužky česneku a kalamáry. Smažte několik minut. Přidejte víno. Za několik minut přilejte šťávu z citrónu. Zasypejte nasekanou petrželí, osolte a opepřete. Nechte vařit několik minut. Kalamary podáváme s čerstvou bagetkou a bílým vínem.

Autor: Jada


 

Kalamary na česneku a citrónu. Příznivci mořských plodů by si určitě neměli nechat ujít kalamáry na česneku a citrónu. Jednoduchý a rychlý recept zvládnou i začátečníci.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ