Kalamary na česneku a citrónu
Humr po katalánsku - nejlepší recept
Carpaccio z chobotnice
Marinované krevety na grilu
Grilované mušle sv. Jakuba s těstovinami
Krevety se zeleninou
Humr po katalánsku - nejlepší recept
Carpaccio z chobotnice
Marinované krevety na grilu
Grilované mušle sv. Jakuba s těstovinami
Krevety se zeleninou
Kalamary na česneku a citrónu
Příznivci mořských plodů by si určitě neměli nechat ujít kalamáry na česneku a citrónu. Recept pochází z Itálie a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Kalamary na česneku pro 4 osoby:
Doba přípravy kalamarů: 60 minutIngredience na kalamary:
- 1,2 kg kalamárů
- 80 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce petržele
- šťáva z 1 citrónu
- 1 malá sklenička bílého vína
- pepř
Příprava kalamarů:
Očistěte kalamáry. Oddělte chapadla od hlavy. Vyjměte centrální zub. Stáhněte kůži. Tělo rozřízněte tak, aby vznikl filet. Rozehřejte pánev a přidejte máslo a olivový olej. Přidejte celé stroužky česneku a kalamáry. Smažte několik minut. Přidejte víno. Za několik minut přilijte šťávu z citrónu. Zasypejte nasekanou petrželí, osolte a opepřete. Nechte vařit několik minut. Kalamary podáváme s čerstvou bagetkou a bílým vínem.Autor: Jad
Kalamary na česneku a citrónu. Příznivci mořských plodů by si určitě neměli nechat ujít kalamáry na česneku a citrónu. Jednoduchý a rychlý recept zvládnou i začátečníci.
Nejlepší recept
349
Komentáře ( 3 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Markéta|07.03 2021 16:05
Víte, co znamená několik minut? To by se nedal ani ukrojit. A to množství citronu je taky blbost
Odpovědět
7
Iv|13.03 2021 13:57
No vidíte. Já je vařil několik minut a byly Ok. Citronu tak lžíci. Za mě dobrý.
Odpovědět
4
Petr|16.04 2021 09:47
Ideální je udělat si nejdřív zvlášť v kastrůlku oliv.olej,přidat plátky česneku,dělat ho do jemně zlatova,potom dáme máslo,sušenou petržel,pepř a citron.Celé to krátce minutku povařit Ty poměry je třeba ladit,protože každý má jiné chutě a také kolik kalamárů děláte..Pak na pánvi na oleji oresujeme kalamary,které pusí nejdřív vodu,kterou je potřeba z páve vylít a až začnou zlátnout tj.asi za 12 min.,tak přidáme z kastrůlku připravený ,,nálev a ještě chvilku spolu děláme a dosolíme.Může přidat i bílé vínečko a je to lahůdka.Je to recept z Portugalska.Dobrou chuť.
Odpovědět
12