Carpaccio z chobotnice

04.03 2017|Mořské plody
Carpaccio z chobotnice

Milovníci mořských plodů určitě ocení carpaccio z chobotnice. Vynikající recept vám zabere zhruba hodinu a čtvrt, avšak rozhodně stojí zato. Skvělé maso z chobotnice v kombinaci s lehkou zálivkou si oblíbíte.

Ingredience na carpaccio z chobotnice:

  • 1 kg chobotnice
  • 100 ml vinného octa
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky barevného pepře
  • sůl
  • 100 ml olivového oleje
  • citronová šťáva z 12 citronu
  • petrželka


Příprava carpaccia z chobotnice:

Uvařte vodu s octem, solí, pepřem, bobkovým listem a jalovcem. Jakmile začne voda vařit vložte chobonice do pulky a vytáhnětě. Tento postup opakujte zrhuba 4 krát. Cílem je, aby se chapadla krásně zrkoutila. Poté vložte celou chobotnici a vařte asi 45 minut pod pokličkou. Chobotnici nechte vychladnout. Sceďte z ní všechnu vodu a zabalte do fólie, kterou nechte odpočívat zrhuba 10 hodin v ledničce. Uleželou chobotnici nakrájejte na tenké plátky a zalijte zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a petržele.

Autor: Jad

Carpaccio z chobotnice. Milovníci mořských plodů určitě ocení carpaccio z chobotnice. Vynikající recept vám zabere zhruba hodinu a čtvrt, avšak rozhodně stojí zato.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ